Filistin Genelinde Manama Konferansını Protesto İçin Grev Başladı

Sa, 25/06/2019 - 22:11

Yüzyılın Anlaşması’nı ve bu akşam Bahreyn’in başkenti Manama’da toplanacak konferansı protesto için bugün sabah saatlerinden itibaren Gazze başta olmak üzere Filistin’in dört bir yanında genel grev başladı.

Welayet News - Bahreyn’de bu akşam başlayacak konferansta ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner’in Filistin davasını tasfiye planının ekonomiyle ilgili bölümünü sunması bekleniyor.

Gazze’de dükkanlar kepenklerini kapatırken bankalar da açılmadı. Üniversitelerin, bakanlıkların ve mahkemelerin çoğunda işe ara verildi.

Ramallah ve Cenin başta olmak üzere Batı Yaka'da da binlerce Filistinli bugün Bahreyn Konferansı ve Yüzyılın Anlaşmasını protesto ettiler.

Milli ve İslami Gruplar İzleme Komitesi, bugün Bahreyn’de düzenlenecek konferansı protesto için Gazze Şeridi’nde genel grev yapılması, caddelere ve evlerin çatılarına siyah bayraklar asılması çağrısında bulunmuştu.

Komite, dün konuyla ilgili yayınladığı bildiride; Gazze Şeridi sakinlerinden resmi ve sivil düzeyde bugünkü greve katılmalarını ve grevin başarılı olmasını sağlamalarını istedi.

Bildiride ayrıca yarın Gazze kentinde UNRWA binasından Birleşmiş Milletler temsilciliğine kadar protesto yürüyüşü düzenleneceği ifade edildi.

 



Yeni yorum ekle