Yemen Arabistan'a 226 Balistik Füze Fırlattı

Sa, 25/06/2019 - 14:42

Suudi-Birleşik Arap Emirlikleri Koalisyonunun Sözcüsü, Yemen ordusunun ve Ensarullah’ın Suudi Arabistan'a 226 balistik füze fırlattığını iddia etti.

Welayet News - Suudi-Birleşik Arap Emirlikleri Koalisyonunun Sözcüsü Turki el Maliki düzenlediği basın toplantısında, Yemenlilerin Suudi mevzilerine düzenledikleri İHA ve füze saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Turki el Maliki ilk olarak Yemenlilerin, Suudilerin Abha Havaalanına düzenledikleri saldırıya değinerek, bu saldırının Husilerin değil, İran’ın füzeleriyle gerçekleştiğini iddia etti.

Suudi Koalisyonu Sözcüsü sözlerinin devamında şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen kuvvetleri, Suudi Arabistan'a 226 balistik füze fırlattı.’ Turki el- Maliki, fırlatılan bu füzelerden kaçının Arabistan topraklarına isabet ettiğine ise değinmedi.

El-Maliki aynı zamanda şu iddialarda bulundu: ‘Koalisyon savaş uçakları, Yemen ordusu ve Ensarullah’ın Sana’daki silah ve mühimmat depolarını ve Sam-6 füzelerini ve İHA’larını hedef aldı.’

Yemen ordusu ve Ensarullah geçen ay, Cizan ve Abha Havaalanı olmak üzere Suudi Arabistan’ın önemli mevzilerini defalarca füze ve İHA saldırılarıyla hedef aldı.

Yemenli askeri yetkililer, işgalci Suudi koalisyonunun Yemen'e karşı saldırılarının durmaması halinde, İHA ve füze saldırılarının devam edeceğini ve daha geniş çapta ilerleyeceğini vurguladı.

Yemen kuvvetleri dün gece düzenledikleri en son İHA saldırılarında yine iki havaalanını hedef aldılar. Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Seri pazar günü düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Cizan ve Abha olmak üzere iki Suudi havaalanına karşı büyük bir İHA operasyonu gerçekleştirildiğini söyledi.

Yemen 2015'ten bu yana, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri liderliğindeki Arap koalisyonunun saldırıları nedeniyle kritik bir durum içerisindedir. Bu acımasız ve hiç durmadan devam eden saldırılarda, aralarında çocuklarında bulunduğu on binlerce sivil öldürülmüş ve yüzbinlerce kişi de yaralanmış ve yerlerinden edilmiştir.

 



Yeni yorum ekle