Bahreyn Direnişi: Yüzyıl Anlaşması Tarihin Çöplüğüne Atılacaktır

Sa, 25/06/2019 - 00:00

Bahreyn El Vifak Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı, başkent Manama’da düzenlenecek olan Ekonomi Konferansı’nın Filistin milletine haçer saplama mesabesinde olduğunu ifade ederek, yüzyıl anlaşmasının tarihin çöp sepetine atılacağını söyledi.

Welayet News - Şeyh Hasan Ed-Dihi, iki süreyle yarın başkent Manama’da başlaması beklenen ekonomi konferansıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu konferansın Filistin milletine hençer saplama mesabesinde olduğunu söyledi.

Dün de çeşitli Filistinli gruplar, Manama konferansının kendileri açısından Filistin milletinin sırtına vurulan zehirli bir hançer olduğunu belirtmişlerdi.

El Menar haber kanalının aktardığına göre, Beyrut’ta “Kalkınma ve Barış İçin Hakimiyet” temalı seminerde bir konuşma yapan Şeyh Ed-Dihi, “Yüzyıl anlaşması yok olup tarihin çöplüğüne atılacaktır” dedi.

Ed-Dihi, bugün yaşananların gerçekleri ortaya çıkardığını ve devletlerle milletlerin birbirinden ne oranda uzaklaştığını göz önüne serdiğini vurguladı.

Bahreyn’de en büyük muhalif grup sayılan Ulusal Uzlaşı Cemiyeti (El Vifak) Genel Sekreter Yardımcısı, “Eğer yoğun baskılar olmasaydı Bahreyn milletinin Filistin halkını savunmak için nasıl nasıl sokaklara çıkıp gösteriler yaptığını görürdünüz” diye ifade etti.

“Yüzyıl anlaşması” adlı planın uygulanmasının ilk adımı sayılan Manama Ekonomi Konferansı, içerden ve dışardan gelen bütün kınamalara, tepkilere rağmen yarın ve ertesi gün Bahreyn’de düzenlemesi bekleniyor.

Welayet News  



Yeni yorum ekle