Tahran cuma hatibi: ABD'li yetkililer Hürmüz boğazının her zaman saldırganlar için mezar olacağını bilmeliler

Cu, 21/06/2019 - 23:11

Tahran Cuma Namazı hatibi Hüccetül'İslam Hac Ali Ekberi, ABD'ye ait casus İHA'sının İran hava güçlerince düşürülmesine temasla, 'ABD'li yetkililer Hürmüz boğazının her zaman saldırganlar için mezar olacağını bilmeliler' dedi.

Welayet News - Bu haftaki Tahran Cuma Namazı, Hüccetül İslam Hac Ali Ekberi'nin geçici imamlığında eda edildi. Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Hüccetül'İslam Hac Ali Ekberi, gündemdeki son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Tahran cuma namazı hatibi, İran hava sahası ihlali nedeniyle düşürülen ABD’ye ait "RQ-4A Global Hawk” tipi casus İHA’sına  ilişkin, olayın gelişme sürecini anlatarak "Radara yakalanmayan ve en ileri teknoloji düzeyinde olan bir casus İHA’sı Hürmüz Boğazı bölgesinde gizli bir şekilde hava sahamıza girmesiyle Devrim Muhafızları tarafından düşürüldü. Olaydan şoke olan Beyaz Saray konuyu ilk önce reddetti ve sonra doğruladı; daha sonra da uluslararası hava sahasında olduğunu iddia etti."  dedi.

Tahran cuma hatibi, açıklamasının devamında şöyle dedi: ''Trump olağanüstü bir toplantı yaptı ve burada mizahi sözler öne sürerek, İHA’larının uluslararası hava sahasında uçtuğunu iddia etti. Demek ki onlar bilgi ve coğrafya açısında çok zayıf. Hürmüz Boğazı ülkemize aittir ve her zaman işgalcilerin mezarlığı olarak kalacaktır."

Hüccetül İslam Hac Ali Ekberi, İran Silahlı Kuvvetleri'nin gizli işler yapmadığını ve eylemlerini net bir şekilde yürüttüğünü kaydederek, "Bunun tersine Amerikalılar gizli işler çeviriyor, havada ve denizde korsanlık yapıyorlar. Son günlerde de petrol tankerlerini vurarak yaptıklarını gizlediler." değerlendirmesinde bulundu.

Bölgedeki bazı Arap ülkelerine seslenen Tahran Cuma Namazı Hatibi, "ABD’ye bel bağlayıp Amerikan sistemlerini almak için petrol gelirlerini harcayan bazı Arap devletleri yaptıklarının sonucuna tanık oldular. Onlar İran’ın yanında durmanın kendileri için iyi olacağını bilmeli. Bu aptallık nereye kadar sürecek?" diye konuştu.

Tags: 


Yeni yorum ekle