Irak Hizbullah'ı: ABD Irak'ta Güvenlik İhlalinde Bulunuyor

Cu, 21/06/2019 - 08:28

Irak Hizbullah Tugayları Sözcüsü, bu ülkede bulunan Amerikan kuvvetlerinin Irak’ın komşularını tehdit ettiğine değinerek onların gitmelerini istedi.

Welayet News - Irak Hizbullah Tugayları Sözcüsü Muhammed Muhi, Adil Abdülmehdi’nin Bağdat’ın izni olmadan Irak topraklarında yabancı hareketlerin yasak olduğu hakkında yayınladığı bildirisine değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Adil Abdülmehdi’nin bildirisi, Amerika’nın Irak’ta güvenlik ihlallerinde bulunduğunu gösteriyor.

Irak'ın istikrarı için çözüm yolu, Amerikan kuvvetlerinin geri çekilmesidir. Amerikalıların varlığı, ulusal güvenlik ve komşularımız için bir tehdittir ve ABD, Irak’ı bu ülkenin komşularına saldırmak için bir üs olarak kullanmaktadır.

Irak Başkomutanının yaptığı son bildiri uygulanmalıdır ve bu bildiri sadece kâğıt üzerine dökülmüş mürekkep gibi kalmamalıdır.’

Muhammed Muhin, Irak parlamentosundan Amerika kuvvetlerinin Irak’tan çekilmesi konusunda bir tasarı hazırlamalarını istedi ve “Çünkü bu kuvvetlerin çıkması, bütün güvenlik krizlerinin çözüm yoludur” dedi.

 



Yeni yorum ekle