Yemen Ordusundan Suudi Rejime Ağır Darbe

Cu, 21/06/2019 - 08:24

Yemen kuvvetleri, Cizan ve Necran cephelerinde Suudi ordusundan 11 askeri etkisiz hale getirdi.

Welayet News - Yemen keskin nişancıları Arabistan’ın saldırılarını durdurmaya yönelik operasyonlarının devamında, 24 saat içerisinde Suudi ordusundan 11 askeri Cizan ve Necran cephelerinde öldürdü ve yaraladı.

Yemen kuvvetleri aynı zamanda, Suudi ordusunun Necran etrafında bulunan Tayyibe el-Esem bölgesindeki toplanma merkezini Zilzal-1 füzesi fırlatarak hedef aldı.

İşgalci Suudi koalisyonu askerleri Yemen’in kuzeyinde bulunan Saada eyaletindeki Razih’in sınır bölgelerinin çeşitli kısımlarını topçu ve roket saldırılarıyla hedef aldı ve bu saldırılar sonucu Yemenli vatandaşların evleri büyük hasar gördü.

Öte yandan, işgalci Suudi koalisyonunun Cevf eyaletinde bulunan Ham cephesindeki toplanma merkezleri de Yemen ordusu ve halk güçlerinin topçu saldırılarının hedefi oldu.

İşgalci Suudi koalisyonu askerleri el-Hadide’de bulunan His bölgesinin doğusuna 15 topçu saldırı düzenleyerek bir kez daha İsveç Anlaşmasını ihlal etti.

26 Mart Salı günü, Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri rejimlerinin Yemen halkına karşı başlattığı askeri ve ekonomik savaş, uluslararası toplumun ve hakları savunduklarını iddia edenlerin sessizliğinde korkunç istatistiklerle dördüncü yılını doldurdu ve beşinci yılına girdi.

Yemeni İnsan Hakları ve Kalkınma Merkezi'nin (ORG LCRDYE) yayınladığı bir rapora göre, Suudilerin ve Birleşik Arap Emirliklerinin dört yıldır Yemen’e düzenlediği saldırılarda, Al-i Suudi Rejimi savaş uçaklarının hava saldırıları sonucu 15 bin 185 ‘den fazla sivil şehit edildi ve bunlardan 3527’si çocuk ve 2277’si de kadındır. Aynı zamanda yine bu saldırılar sonucu, 23822’den fazla sivil de yaralanmıştır ve bunlardan 3526’sı çocuk ve 2587’si de kadındır.

 



Yeni yorum ekle