HDP’den, AA'nın servis ettiği ‘Öcalan'ın İstanbul seçiminde tarafsız kalın’ haberine yalanlama

Per, 20/06/2019 - 22:41

Öcalan’ın İstanbul seçimi için HDP’ye 'Tarafsız kalın' çağrısı yaptığı iddia edildi. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli 'Anadolu Ajansı’nın açıklamasına itibar etmemekte yarar var' dedi.

Welayet News - PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 23 Haziran seçimleri için HDP’ye “Tarafsız kalın” çağrısı yaptığı iddia edildi. İddiayı Öcalan ile görüştüğünü öne süren Tunceli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Özcan ortaya attı. Özcan, Öcalan'ın el yazısı olduğunu iddia ettiği bir metni yayınladı. 

Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı, Doç. Dr. Ali Kemal Özcan'ın PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin basın açıklaması düzenleyerek, Abdullah Öcalan’ın mektubunu okuduğunu iddia etti.

Servis edilen habere göre, mektupta Öcalan HDP’ye yönelik, “23 Haziran seçimlerinde tarafsız kalın” çağrısında bulundu!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli servis edilen haberden çok kısa süre sonra Kürtçe "İstanbul bizmdir" şeklinde tweet attı. Ancak bunun daha önceden belirlenen bir kampanya olduğu ve zamanlamasının aynı dakikalara denk geldiği anlaşıldı.

Temelli, T24 Canlı yayınında da Murat Sabuncu'nun ilgili sorusuna, “Sayın Öcalan ile son yapılan görüşmenin açıklamasını yarın avukatları yapacak. Dolayısıyla bu konuda bir bilgiye sahip değiliz. Kısa bir notunun olduğu ve bu notta da özellikle demokrasi ittifakı, demokratik müzakere gibi geçmişte yaptığı 3 açıklamanın çerçevesinde açıklamalarının olduğu bilgisi geldi. Dolayısıyla Anadolu Ajansı’nın açıklamasına itibar etmemek de yarar var.” cevabını verdi.

Öcalan'ın avukatlarının bağlı olduğu Asrın Hukuk Bürosu da 18 Haziran'da Öcalan'la yaptıkları görüşmenin detaylarını yarın yazılı açıklamayla duyuracaklarını bildirdi: 

HDP’li Ziya Pir ise iddiayı yalanlarken “Kimse bu tür yalan haberlere itibar etmesin. HDP’lilerin oyları İmamoğlu’na” dedi.

Yazar Önder Algedik de Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ali Kemal Özcan ile ilgili, “Açıklamayı yapan Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’mış. O kim? Referandumda neden evet denmesi gerektiğini böyle açıklamış. Metiner’in başka versiyonu yani” bilgisini paylaştı.

HDP'nin önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da yargılandığı davada savunmasını yaparken 2010 referandumunda HDP'nin boykot kararı aldığını hatırlatarak, "Bu dönemde Abdullah Öcalan’ın el yazısıyla İmralı’dan yazı getirdiler. Bakanın kendisi getirdi. Altında el yazısıyla Abdullah Öcalan yazan bir yazı. Niye? Referandumda, hem parlamentoda hem dışarıda ‘evet’ oyu vermemiz için. İnkâr ederse tanıklarını buradan dinleteceğim. İşte ‘bunlar Apo’dan talimat alıyor’ diyenler bize İmralı’dan sözde kendilerince talimat adını verdikleri Öcalan’ın el yazısı ile belge getirdiler. Kabul etmedik” demişti. 



Yeni yorum ekle