Türkiye ile İsrail arasında bir fark yoktur

Per, 20/06/2019 - 12:50

Suriye Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin birliklerini Suriye'den çekmemesi halinde, işgalci bir güç olarak kabul edileceğini ve İsrail ile arasında bir farkın olmayacağını söyledi.

Welayet News - Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim el-Meyadin haber kanalına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Güvenlik Konseyi’nin daimi bir üyesi olarak Çin, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasında yapıcı bir rol oynamak istiyor.

Çin’e yaptığım son ziyarette, Çin makamlarının Suriye ile ekonomik ilişkilerini güçlendirme kararı olduğunu hissettim.

Çin makamları, ABD yaptırımlarıyla mücadele etmek istediklerini açıkça belirttiler ve onlar iki tarafın da yararlarını mümkün olan en kısa sürede sağlamak için ABD ile bir anlaşmaya varmaya çalışıyorlar.

Siyasi ve coğrafi konumu ile Suriye'nin tüm bölge için istikrar faktörü olacağını umuyoruz.

Bize karşı komplo kuran ülkelerin bazıları pişman oldu ancak bazıları hala komplo kurmaya devam ediyor.

Suriye, Çin, İran, Rusya ve Hindistan öncekinden daha iyi bir jeopolitik konumdalar.

İdlib, Suriye’nin eyaletlerinden biridir ve bu toprakları kurtarmak bizim meşru hakkımızdır.

Türkiye ile askeri çatışma peşinde değiliz, ancak terörist gruplarla mücadelemiz devam edecek. Türkiye, birliklerini Suriye'den çekmek de dahil olmak üzere çok fazla çalışma yapmalıdır.

Türkiye, birliklerini Suriye'den çekmezse, işgalci bir güç olarak kabul edilir ve İsrail ile arasında bir fark kalmaz.

Türkiye, terör örgütlerini eğitmeyi ve silahlandırmayı durdurmalıdır ve bu tür eylemler Şam ile Ankara arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yol açabilir.

Siyasi süreç devam ediyor ve bazı isimler ve eylemler konusundaki anlaşmazlığımız siyasi sürecin durması anlamına gelmiyor.

Çin'deki dostlarımıza Hizb-i Türkmenistani terör örgütünü yenmek için bize askeri, siyasi ve kültürel olanaklar sağlamalarını söyledik.

Mültecilerin dönmesi için her türlü imkânı sağlıyoruz ve bize karşı yapılan bütün suçlamalar asılsızdır.

Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerinin normalleşmesi, bu iki ülkenin Şam'daki büyükelçiliğinin yeniden açılması aşamasında durdu ve gelişmedi.’

 



Yeni yorum ekle