Suriye'deki Teröristler Batılı Devletlerin Silahlarıyla Saldırılar Düzenliyor

Çar, 19/06/2019 - 12:25

Rusya'nın BM daimi temsilcisi Vasily Nebenzya, dün Güvenlik Konseyi oturumunda yaptığı konuşmada, Suriye'de teröristlerin batılı devletlerin silahlarıyla sivilleri öldürdüğünü söyledi.

Welayet News - Nebenzya, sözkonusu oturumda yaptığı konuşmada, başta en'Nusra cephesi olmak üzere  terör örgütlerinin batılı devletlerin silahlarıyla  hastaneler ve diğer yerlere saldırılarını sürdürdüklerini  belirtti.

Teröristlerin kimyasal silah saldırılarına da temas eden Rus yetkili, Suriye ve Ürdün sınırında  Suriyeli mültecilerin durumunu ise esef verici olarak niteledi. 

Öte yandan Rusya Federasyonu Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Naryshkin Batılı devletlerin Suriye’de kendi ajandalarını hayata geçirmek amacıyla “silahlı muhalifler” adını verdikleri silahlı gruplara milyarlarca dolar harcadıklarını, şimdi de bu grupları radikal terör örgütlerinden ayırmaktan aciz kaldıklarını belirtti.

Naryshkin ,Rusya Federasyonunda  yaptığı bir konuşmada Suriye ordusunun ağır darbeleri altında ağır kayıplar veren radikal teröristlerin Avrupa ülkelerine dönmeye başladıklarını söyledi.

Naryshkin Batılı devletlerin Suriye ve Irak’ta terör örgütlerinden yana tutumları ve onları teşvik eden açıklamalarına son vermeleri gereğinin altını çizerken; bunun teşkil ettiği tehlikeye dikkat çekti.

Batılı devletlerin Suriye ve Irak’ta ağır kayıplar veren radikal teröristleri başka bölgelere aktarmayı planladıklarına dikkat çeken Naryshkin; teröristlerin Avrupa ülkelerinden uzak bölgelere aktarılma planları olduklarını kaydetti.

 



Yeni yorum ekle