Netanyahu: Bahreyn'deki 'Yüzyılın Anlaşması' Toplantısına Katılacağız

Çar, 19/06/2019 - 12:09

Terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu, Bahreyn'de düzenlenecek çalıştaya katılacaklarını bildirirken, ABD ‘Yüzyılın Anlaşması’ planının siyasi değil ekonomik ayağının açıklanacağı Bahreyn’deki çalıştaya İsrail’i çağırmaya niyetli olmadıklarını bildirdi.

Welayet News - El'Alem kanalına göre, Netanyahu, 25 ve 26 haziran tarihlerinde Bahreyn'de düzenlenecek çalıştayın kendileri için çok önemli olduğunu bildirirken başta Filistin direniş grupları olmak üzere Filistin özerk yönetimi ve Filistinli gruplar bu çalıştayı, Filistin halkının davasının ve haklarının  yokedilmesi için bir komplo olarak nitelemekteler ve kınamaktalar.

Reuters'a konuşan isminin açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkili, Manama’da yapılacak olan çalıştaya Filistinli iş adamlarının katılmasını beklediklerini ancak boykot ettiklerinden dolayı Filistin hükümetinden katılım beklemediklerini söyledi.

Terör rejimi İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, twitter adresinden, İsrail’in 25-26 Haziran’da Bahreyn’de yapacağı çalıştaya katılacağını ve bu toplantıda İsrail-Filistin ihtilafını çözmek için Amerikan barış planının ekonomik yönlerinin tartışılacağını yazdı.

Manama Çalıştayı'nda ABD Başkanı Donald Trump’ın yakını ve danışmanı Jared Kouchner’in hazırladığı barış planının ekonomik ayağının tartışılması bekleniyor. Trump’ın Ortadoğu elçisi Jason Greenblatt ise Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD barış planının açıklanmasının Kasım ayına kadar ertelenebileceğini ileri sürdü.

 



Yeni yorum ekle