Bahreynliler Yüzyılın Anlaşması'na Karşı Protesto Düzenleyecek

Çar, 19/06/2019 - 12:01

Bahreyn el-Vifak Ulusal-İslam Hareketi, Beyrut’ta Filistinli ve Arap gruplarının katılımıyla, Manama'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek Amerikan-Siyonist konferansını protesto eden bir konferans düzenleneceğini açıkladı.

Welayet News - Bahreyn el-Vifak Ulusal-İslam Hareketi, "Barış ve Refah için Yönetim" başlıklı bir konferans düzenleneceğini bildirdi. Bu konferansta Bahreyn’in, ABD’nin “Yüzyılın Anlaşması” olarak adlandırdığı barış planının başlangıcı olan ekonomik atölye çalışmasına ev sahipliği yapması protesto edilecek.

El-Vifak Hareketi yaptığı açıklamada; "Bu konferansa Filistinlilerin ve Arapların katılacağı ve 'Filistinliler, Arap ülkeleri ve Bahreyn, son olarak ortaya atılan Yüzyılın Anlaşması gibi Siyonistlerin yararına olan ve Filistin meselesinin ticareti projelerine karşıdır.' hedefiyle gerçekleşecek." diye belirtti.

El-Vifak Hareketi; "Güvenlik güçleri, ordu ve istihbarat, Siyonist projenin hizmet ve gözetimindedir ve onu korumaya karar verilmiştir ve Yüzyılın Anlaşması'nın ilk adımlarına ev sahipliği yaparak bu planı destekliyor ve iktidar rejimi ağzını kapatmış, muhalifleri baskı altına alıyor. Bu nedenle konferansın Bahreyn'de yapılmasının zorluğu nedeniyle, konferans 22 Temmuz'da Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yapılacaktır." dedi.

ABD, 25 Temmuz'da Filistin topraklarına yatırım çekmek ve Filistinlilerin durumunu iyileştirmek amacıyla işadamlarının katılımıyla, 25 Temmuz'da Bahreyn'in başkenti Manama'da bir konferans düzenleneceğini açıkladı.

Filistinliler, hükümet ve iş adamları konferansa katılmayacaklarını vurgulayarak, boykot çağrısında bulundular.

 



Yeni yorum ekle