Yemen İnsanlık Tarihinin En Kötü Faciasını Yaşıyor

Sa, 18/06/2019 - 08:47

Mark Lowcack, Yemen halkının yarısından fazlasının  insani yardıma ihtiyacı olduğunu belirtirken, Yemen'deki insani faciayla mücadele için 4.2 milyar dolara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Welayet News - BM çocuk fonu UNICEF de, geçen hafta yaptığı açıklamada, Yemen'de iki saatte bir anne ve 6 bebeğin öldüğünü bildirdi.  

BM Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley de,  Yemen'deki gıda yardımlarının "yanlış kişilere" gittiğinin tespit edildiğini belirterek, gıda yardımlarını kademeli olarak askıya alacakları uyarısında bulundu.

Beasley, "Eğer istediğimiz güvenceleri alamazsak, büyük ihtimalle bu hafta sonundan itibaren bölgedeki gıda yardımlarımızı aşamalı olarak askıya almaya başlayacağız. " ifadelerini kullandı.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock ise Yemen'deki durumu, "Bugün Aslında Dündü" adlı filmdeki karakterin her gün aynı sabaha uyanması ve hiçbir şeyi değiştirememesine benzeterek, "Tıpkı bu filmdeki gibi benim brifinglerimdeki detaylar her ay değişiyor ancak büyük resim hep aynı." değerlendirmesinde bulundu.

Yemen'deki krizi "dünyanın en kötü insani kriz trajedisi" olarak niteleyen Lowcock, "Herkes daha farklı davranmaya hazır olana kadar Yemen'de hiçbir şey değişmeyecek." dedi.

Bilindiği gibi mart 2015'te Arabistan'ın bazı ülkelerle birlikte ve de ABD ile Batı'nın  desteğinde Yemen'e başlattığı saldırılarda bu zamana kadar en az 16 bin sivil ölürken onbinlercesi yaralandı, milyonlarcası evinden barkından oldu. 

 



Yeni yorum ekle