İmam Hamanei Arap Liderlerde Olmayan Onura Sahiptir

Pt, 17/06/2019 - 17:48

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı, İmam Hamanei’nin Amerika ile mesaj alışverişinde bulunulmasına karşı çıkmasının, birçok Arap ve Müslüman liderde olmayan onur, güç ve gurur göstergesi olduğunu belirtti.

Welayet News - Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Ali Damuş, İran’ın güçlü ve iktidar sahibi bir ülke olduğunu ve Amerika ile eşit düzeydetepkiler gösterdiğini vurguladı.

Şeyh Ali Damuş şu ifadelerde bulundu: ‘İmam Hamanei’nin Amerika Başkanı Donald Trump ile mesaj alışverişini ve Japonya Başbakanı’nın gündeme getirdiği müzakereyi reddetmesi,birçok Arap ve Müslüman liderde olmayan onur, güç ve gurur göstergesidir. Amerika ile müttefik olmalarına rağmen Trump’ın zaman zaman hakarette bulunduğu kişiler, hatta bir kelimeyle bile olsa onurlarını savunmuyor, Trump’a cevap vermiyorlar.

Amerika, İsrail ve Suudi Arabistan yaptırımlarla İran’ı tehdit etmek, korku yaratmak ve askeri birlikler yığarak bu ülkeyi teslim olmaya mecbur bırakmak istiyor ama onlar, dayatılan sekiz yıllık savaşın ve İnkılaptan bugüne kadar 40 yıldır devam eden yaptırımların İran’a geri adım attıramadığını ve bütün bunların tüm alanlarda İran’ı daha da güçlü hale getirdiğini unutuyorlar.

İran’a karşı bütün korkutmalar ve direnişler çökecektir. Çünkü direniş, güçlü ve istikrarlıdır ve bölgeden geri çekilecek olan, Amerika, İsrail rejimi ve Al-i Suud’dur.

Amerika sadece İran’a ve direniş eksenine ihlallerde bulunmamaktadır, onlar Kudüs, Golan ve bütün bölge halkın karşı düşmanca politika ve eylemlerle saldırmaktadır.’

Ali Damuş daha sonra Yüzyılın Anlaşması olarak adlandırılan Amerika’nın barış iddialarına değindi ve şunları söyledi: ‘Trump’ın Filistin meselesine karşı eylemleri, daha önceki Amerika Başkanlarınınkinin ötesinde bir girişimdir. Bu eylemlerin en tehlikelisi de Yüzyılın Anlaşmasıdır. Çünkü Filistin davasını tamamen ortadan kaldırmak için yapılmış bir plan sayılmaktadır.

Bu plana dayalı en tehlikeli konulardan biri, Lübnan'daki Filistinlilerin bu ülkede daimî yerleşimidir ve bu açıdan Lübnan, Yüzyılın Anlaşmasının sonuçlarından emin değildir. Direniş ekseni, Yüzyılın Anlaşmasıyla mücadele etmek için bütün gücünü ve kabiliyetini kullanmalıdır.’

ABD'nin Filistinliler ve Siyonistler arasındaki çatışmayı sona erdirmek için ileri sürdüğü "Yüzyılın Anlaşması" adlı plan, Filistinli mültecilerin (istatistiklerine göre sayıları altı milyonu bulan) vatanlarına dönüşlerini kalıcı olarak ortadan kaldırmayı ve diğer ülkelerdeki "alternatif vatanlarına" yerleştirmeyi hedefliyor.

Bu bağlamda, Beyaz Saray 29 Mayıs Pazar günü, 25-26 Haziran tarihlerinde Bahreyn'de Yüzyılın Anlaşması planının uygulanasının ilk adımı olarak bir Ekonomi Zirvesinin düzenleneceğini açıkladı.

 



Yeni yorum ekle