İran Karşıtı Senaryo Başarısız Oldu

Pt, 17/06/2019 - 17:32

Amerikalı gazeteci yazar Stephen Lendman, Amerika’nın Umman denizinde yaşanan hadise konusunda uluslararası camiayı İran’a karşı harekete geçirmek ve İran’ı kınatmak için ileri sürdüğü uydurma senaryo başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı.

Welayet News - Fars haber ajansına konuşan Amerikalı gazeteci yazar Lendman bu konuya vurgu yaparak, Amerika devletinin son kırk yılda İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı izlediği sert ve zorba politikalar şimdiye kadar hiç bir işe yaramadığını, bundan sonra da yaramayacağını belirtti.

Amerikalı yazar açıklamasının devamında, yalan adres vermek Amerika devletinin 19.yüzyılın yarısından bu yana her zamanki geleneği olduğunu, bu tür uydurmak senaryoların anası da bilinen 11 Eylül 2001 macerası olduğunu vurguladı.

Lendman, Umman denizi ve Fuceyre limanında yaşanan olayların da uydurma senaryolar olduğunu ve Amerika İran’ı asla ilgisi olmadığı bu olayların konusunda tenkit etmek istediğini ifade etti.

Geçen Perşembe günü Umman denizinde iki petrol tankerinde yangın çıktı. Amerika yönetimi hiç bir belge ve kanıt sunmaksızın yine İran İslam Cumhuriyeti’ni suçladı.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle