Ensarullah: Arabistan’da Büyük Bir Savaş Yolda

Pt, 17/06/2019 - 09:22

Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi, büyük bir savaşın yaklaştığını belirterek, bu çatışmanın düşman Suudi topraklarında gerçekleşeceğini söyledi.

Welayet News - Yemen kuvvetlerinin Suudi Arabistan mevzilerine karşı düzenledikleri füze ve İHA saldırılarının artmasıyla birlikte Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi Muhammed Nasır el-Bahti facebook sayfasında şunları yazdı: ‘Büyük bir savaş yaklaşıyor.

Topraklarında ve karargahlarında düşmana saldırmak ve maddi zararlarını telafi etmek Yemen halkının hakkıdır.’

Muhammed el-Bahti saha sonra Yemen kabilelerinden, saldırının başlaması halinde kamu malları ve özel mallar arasında bir ayrım yapmalarını ve onlar ve Arabistan’daki özgürler arasında bir koordinasyon sağlanmasını istedi.

EL-Bahti, “Çünkü biz işgalci değil, liberal kuvvetleriz” dedi.

El-Kudüs el-Arabi Gazetesi, el-Bahti’nin bu açıklamaları, savaş denkleminin Husilerin lehine değiştiğini ve onların savunma pozisyonundan saldırı pozisyonuna geçtiğini ve dört yılın ardından şimdi Suudi Arabistan’ın savunma pozisyonuna girdiğini gösterdiğini yazdı.

Adının açıklanmasını istemeyen Yemenli askeri bir kaynak da el-Kudüs el-Arabi Gazetesine şunları söyledi: ‘Husilerin bu aşamada askeri gücünü arttırmasının nedeni Suudi Arabistan’ın Yemen krizinde aşağılanması ve savaşın uzamasıdır. Diğer taraftan da Birleşik Arap Emirlikleri de kendi menfaatlerinin ve Yemen’de önemli bölgelere hâkim olmanın peşindedir.

Husiler savaşın ve kuşatmanın zamanının uzamasından yararlanmış ve askeri güçlerini geliştirmişlerdir ama diğer tarafta Suudi Arabistan ise elinde olanları denemiş ama şimdiye kadar başarılı olamamış aksine cehennem kapılarını kendi yüzüne açmıştır.’

Öte yandan Yemen Hava Kuvvetleri Sözcüsü Abdullah Caferi ise şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen’in İHA’ları ve füzeleri Yemen’e karşı savaş dengelerini değiştirdi ve Suudi-Birleşik Arap Emirlikleri Koalisyonu çok yakında savaşı durdurmak zorunda kalacaklardır.

Suudi koalisyon ülkeleri Yemen’e karşı saldırılarına ve kuşatmalarına devam ettiği sürece, Yemen’in füze ve uçakları Riyad’a ve hatta Riyad’ın daha da ötesindeki topraklara ulaşacaktır.’

 



Yeni yorum ekle