Pompeo İran'a Yönelik Asılsız Suçlamalarını Tekrarladı

Pt, 17/06/2019 - 09:17

Amerikan dışişleri bakanı Mike Pompeo, Umman denizinde iki tankere yönelik saldırıyla ilgili olarak İran'ın rolünün olduğu yönünde asılsız suçlamasını tekrarlarken, İran'a yönelik iktisadi baskıların daha da artacağını itiraf etti.

Welayet News - Pompeo, dün Fox News kanalına verdiği demeçte, ABD'nin İran'la bir savaş istemediğini ama İran'a yönelik diplomatik ve iktisadi baskıların aynı şekilde artarak devam edeceğini söyledi.

ABD dışişleri bakanı, Umman denizinde iki tankerde meydana gelen patlamayla ilgili olarak İran'ı yine asılsız iddialarla suçlarken, bu konuda hiç bir  şüphelerinin olmadığını ileri sürdü.

Amerikalı yetkili, İran aleyhindeki  yaptırımlar ve çabalardan övgüyle bahsederken, ABD'nin nükleer anlaşmadan çıkmasını da, 'uyanıkça çıkış!' niteledi.

Pompeo, iddiasının devamında, Amerikan başkanının İran'la her hangi bir savaştan sakınma gücü ve İran'ı caydırmaya dayalı siyasetlerine işaret ederken, bu iddialar Amerika'nın İran halkı aleyhinde tamamen iktisadi bir savaşı yürürlüğe geçirdiği bir zamanda yapılıyor. Amerika, İran halkını baskı altına alma  hedefinde olmadığını iddia etse de, Amerika, uluslararası kanunları ayaklar altına alarak İran halkına karşı çok açık bir şekilde  yaptırım ve iktisadi savaş yürütmektedir.   

 

Tags: 


Yeni yorum ekle