HAMAS İran İstihbaratı ile Görüştü

Pt, 17/06/2019 - 09:11

Hamas’ın üst düzey heyeti, hareketin siyasi ofis başkan yardımcısı Salih Aruri başkanlığında İran İstihbarat Bakanı Seyyid Mahmud Alevi ile Beyrut’ta bir araya geldi.

Welayet News - Hamas'ın internet sitesinde yer alan habere göre, Hamas İslâmi Direniş Hareketi'nden üst düzey bir heyet, hareketin siyasi ofis başkan yardımcısı Salih Aruri başkanlığında İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanı Seyyid Mahmud Alevi ile Beyrut’ta bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi.

Haberin içeriğine göre bir araya gelen iki taraf, ABD ve Siyonist rejimin genel olarak bölgeye ve özel olarak da Filistinlilere karşı tehdit ve komplolarıyla mücadele etme yollarını ele aldı.

Hamas heyeti Seyyid Mahmud Alevi ile birlikte, İran İslam Cumhuriyeti'yle ikili ilişkileri güçlendirme yollarını da inceledi.

İki taraf, ABD’nin Filistinlilerin iradesine karşı ortaya koyduğu Yüzyılın Anlaşması'nı yürürlüğe sokma ısrarının getirdiği tehlike ve tehditleri ele almak için bu toplantıların devam ettirilmesi gerekliliğini vurguladı.

Bu görüşmede aynı zamanda, Yüzyılın Anlaşması'nın yalnızca Siyonist rejimin çıkarlarına hizmet etmeyi ve Filistin işgalini pekiştirerek, Filistin ulusal haklarını görmezden gelmeyi amaçladığı belirtildi.

 



Yeni yorum ekle