Hizbullah: Yüzyılın Anlaşması Yüzyılın Tokadına Dönüşecek

Pt, 17/06/2019 - 08:56

Hizbullah yürütme konseyi başkanı Amerika Birleşik Devletleri'ni ümmetin “gerçek ve kötü" bir düşmanı olarak nitelendirerek, bu ülkenin direnişi susturmak için tüm imkanlarını kullandığını ama bunların faydasız olduğunu söyledi.

Welayet News - Hizbullah yürütme konseyi başkanı Seyyid Haşim Safiyüddin şu açıklamalarda bulundu: ‘ABD ve müttefikleri ile bölgesel düzeyde karşı karşıya kalmak kolay değildir ve ABD, Lübnan’daki direniş sesini susturmak ve başta Filistin meselesi olmak üzere İran İslam Cumhuriyeti’nin dünyadaki hak doğrultusundaki olaylarla ilişkisini durdurmak için tüm imkanlarını, yeteneklerini ve uşaklarını kullandı.

Amerika, bu ülkenin Başkanı Donald Trump, Al-i Suud ve onların tüm araçları karşısında durulmalıdır.

Bugün Lübnan’da ve bölgenin tamamında büyük zorluklarla karşı karşıyayız ve bölgeye karşı bu saldırıları komuta edenlerin Amerika olduğunu biliyoruz; direniş halkı, Yüzyılın Anlaşmasını yüzyılın tokadına dönüştüreceklerdir.

Hizbullah, Amerika, İsrail ve Suudilere saldırmadı, onlar bize saldırdı. Çünkü biz halkımızı ve onların haklarını savunuyoruz. Amerika, Kudüs ve Filistin’i Yahudilere vermek, Filistinli mültecileri onlara ev sahipliği yapan ülkelere ve Suriyeli mültecileri de Lübnan’a yerleştirmek ve bu bölgeyi tahrip etmek isteyen gerçek ve kirli bir düşmandır.’

Bu bağlamda Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım da Güney Lübnan’ın kurtuluş yıldönümünde, direnişin Amerika ve Siyonist Rejimle mücadelede tek seçenek olduğunu belirtti ve “Bugün her zamankinden daha çok direnişe ihtiyaç vardır” ifadesinde bulundu.

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Ali Damuş da ABD ve Tel Aviv’in, bölgedeki bazı ülkelerle birlikte İran’a ve direniş eksenine üst düzeyde bir baskı uygulamak için seferber olduğunu ve direnişin nefes aldığı sürece bu baskının işe yaramayacağını söyledi.



Yeni yorum ekle