Ensarullah: Yemen, Adil Bir Barış Görüşmesine Hazır

Pt, 17/06/2019 - 08:50

Suudi Arabistan’ın güneyindeki üç bölgede havaalanlarına yapılan saldırı ile Yemen ordusunun Suudi Arabistan’a verdiği sert cevabın yanında aynı zamanda, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi’nin üyesi Sanaa’nın “Adilane Bir Barış” için görüşme yapmaya hazır olduğunu açıkladı. 

Welayet News - Yemen Yüksek Siyasi Konseyi’nin üyesi Muhammed Ali el-Husi; "Yemen, 'Adil Bir Barış' için etkin ülkelerle müzakere masasına oturmaya hazır." açıklamasında bulundu. 

Yemen resmi haber ajansı Saba'nın bildirdiğine göre, Muhammed Ali el-Husi şu açıklamalarda bulundu: "Siyonist rejimle ilişkilerini normale döndürmek ve dostane ilişkiler kurmak için hazırlanan Arap ülkelerine söylüyoruz ki; Filistin meselesini çözerek (aslında imhasını) ve 'Refah için barış' terimi altında (Bahreyn Zirvesi'nin sloganı) gasip İsrail rejimine sunmaya çalıştığınız barış; Yemen'e yönelik saldırıları, cinayetleri ve ablukayı durdurmak için düşünmeniz gereken aynı terimdir; ki bununla Yemen'deki insanlık trajedisini durdurabilesiniz."

Geçtiğimiz iki hafta içinde Suudi Arabistan’ın güneyindeki üç bölgede havaalanına yapılan saldırının yanında, bu Yemenli makam Sanaa’nın “Adilane Bir Barış” için görüşme yapmaya hazır olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz iki hafta içinde Necran, Cizan ve Asir'deki Abah havaalanları füze ve İHA saldırıları ile hedef alındı. 

Muhammed Ali el-Husi; "Uluslararası Hukuk, Yemen'e karşı yürütülen savaşta beş yıl boyunca suskunken; cinayetkarlar Yemen'e saldırılarına devam ettiler ve istedikleri her cinayeti Yemen'de gerçekleştirdiler." diye belirtti.

 



Yeni yorum ekle