Ensarullah'ın Füzeleri Suudi Rejime Havaalanı Kapattırdı

Pa, 16/06/2019 - 10:03

Yemen İHA'larının Suudilerin tecavüzlerine karşılık olarak yoğun saldırılarının sürmesiyle birlikte Arabistan'ın Cizan ve Ebha havaalanı faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.

Welayet News - El Mesire kanalının verdiği habere göre, Yemen ordu sözcüsü Yahya Serie  açıklamasında, ordu İHA'larının Suudilerin Cizan ve Ebha uluslararası havaalanına yönelik dünkü saldırıları sonucu bu ülkenin uluslararası havalimanının faaliyetinin durdurulduğunu belirtti.

Yemen Ordu Sözcüsü açıklamasında, Suudi Arabistan'ı, tecavüzlerinin sürmesi halinde, önümüzdeki günlerde daha ağır saldırılara maruz kalacakları yönünde uyardı.

Bu arada geçtiğimiz hafta da Yemen ordusu ve halk güçleri,  Arabistan'ın güneyindeki Cizan Havaalanına yönelik saldırılarında Suudi rejiminin Yemen savaşında kullandığı İHA'ları hedef almıştı.

Yemenli kaynaklar geçtiğimiz çarşamba günü  yaptıkları açıklamada,  Suudi rejimin Ebha hava trafik kontrol kulesini bir adet kruz füzesiyle hedef aldıklarını, saldırı sonucu havaalanının faaliyetlerinin durdurulduğunu belirttiler.

Bilindiği gibi, Arabistan, BAE ve ABD'nin de desteğiyle Mart 2015'ten beri Yemen'e yönelik saldırı başlatmış ve ardından bu ülkeyi tam abluka altına almış bulunuyor.



Yeni yorum ekle