Erakçi: Avrupa'ya verilen 60 günlük mühlet kesinlikle uzatılmayacak

Pa, 16/06/2019 - 09:06

İran Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, Tahran'da AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilci Yardımcısı Helga Schmid ile görüştü.

Welayet News - Seyyid Abbas Erakçi, nükleer anlaşmada İran'ın iktisadi kazanımlarının temin edilmesine dair Avrupa'ya verilen 60 günlük sürenin Avrupa tarafından olumlu bir adım atılmaması halinde İran tarafından kesinlikle uzatılmayacağını söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Erakçi, İran'ın işlevi olmayan ortak nükleer komisyon oturumu da düzenlemeyeceğini söyledi.

Erakçi, Avrupa'nın şu ana kadar enerji, petrol, bankacılık, ulaştırma ve yatırım gibi alanlarda hiç bir olumlu adım atmadığını ve bunun da nükleer anlaşmanın ihlali manasına geldiğini ima etti.

AB Dış İlişkiler Servisi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilci Yardımcısı Helga Schmid, önümüzdeki günlerde İran, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ı ziyaret edecek" cümlesi yer almıştı.

AB yetkilisi yaptığı son açıklamada, "Tahran temaslarında İranlı yetkililerle nükleer anlaşma ile Tahran'la ticareti kolaylaştırması beklenen INSTEX adlı ödeme mekanizmasının son durumu hakkında görüş alışverişinde bulunacağım." demişti.

Almanya, Fransa ve İngiltere, ABD'nin yaptırımlarını bertaraf ederek İran ile ticaret yapmak amacıyla "Ticaret Borsalarını Destekleme Aracı-Instrument in Support of Trade Exchanges (INSTEX)" adlı bir ödeme kanalı hazırlıyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle