Musa'mız asasını attı

Ct, 15/06/2019 - 10:20

İslam İnkılabı Rehberi, Trump’ın İslami İran’a karşı palavra ve boş tehditlerinin arkasındaki korkusunu ifşa ederek, İmam Humeyni’nin (r.a) Amerika’nın gerçek mahiyetini nitelendirmesine yönelik belirlemesini dünya kamuoyunun görüş ve yargılama meydanına çıkardı.

Welayet News - Firavun dönemi Mısır’da yaşanmış bir macera, 12 Haziran 2019 Perşembe sabahı Tahran’da bir kez daha yaşandı. Kaç bin yıl önce, o denemin Mısır’ında Firavun bütün sihirbazlara, Hz. Musa’ya karşı koyma çağrısı yapmıştı. Büyücü ve sihirbazlar, sihir ve büyü hakkında öğrenmiş oldukları ne varsa hepsini orta yere getirmişlerdi. Firavun ve adamları bir tarafta ve Mısır halkı diğer tarafta saf tutmuş ve o günkü maceranın sonucunu merakla bekliyorlardı. Hz. Musa, büyücülere ‘çantada neyiniz varsa çıkarın’ deyince, onlar da zafer kazanacaklarından emin bir şekilde, önceden büyü için hazırladıkları sopaları ve ipleri orta yere attılar. Attıkları şeyler orada izleyenleri büyüledi ve onların gözünde yılan, akrep vs. şeklinde göründüler. Sihirbazlar sevinç içinde, ‘Firavun’un onuruna yemin olsun ki biz kazandık!’ diye haykırdılar. Şimdi sıra Hz. Musa’ya gelmişti kendi misyonunu ortaya koyması için.

“Biz de Musa’ya, ‘Asanı atıver’ dedik, o da atıverdi; birdenbire onların uydurduklarını yutmaya başladı”. (A’raf: 117). Bunun üzerine büyücüler secdeye kapandı ve ‘Musa ile Harun’un Rabbi olan alemlerin Rabbine iman ettik’ dediler.

Trump eğer İran ve Amerika arasında görüşme kapısının açılması için İslam İkılabı Rehberi’ne dilenmesinin İmam Hamanei tarafından kale alınmayacağını ve ‘Trump’ın şahsını hiçbir mesajlaşmaya layık görmüyorum, ona vereceğim hiçbir cevabım da yoktur ve olmayacak’ şeklindeki tokat gibi yanıtıyla karşılaşacağı ihtimalini zihninin en ücra köşesinde dahi geçirseydi, kesinlikle Japonya Başbakanı Sayın Şinzo Abe’yi müzakere için dilenme mesajıyla göndermezdi.

Oysa İslam İnkılabı Lideri’nin bu yanıtından önce, Trump geçen birkaç yıl boyunca, özellikle son aylarda kirbirli ve kendince, tepeden bakan bir tavırla, yaptırımların baskısıyla eninde sonunda İran’ı görüşme masasına getireceğini ve hiçbir imtiyaz almadan Amerika’nın veresiye vaatleri karşılığında yeni tavizler vereceğini defalarca öne sürmüştü. İnkılap Lideri, Trump’ı tahkir ederek onun gerçek hüviyetini ortaya serdi ve İran’a karşı plavra ve tehditlerinin perde arkasında İran’a dilenmenin yattığını dünyaya gösterdi...Musamızın asasıyla firavunilerin sihir ve büyüsünün bozulup boşa çıkması ilk kez değil ve son kez de olmayacak.

İslam İnkılabı Rehberi, Trump’ın İslami İran’a karşı palavra ve boş tehditlerinin arkasındaki korkusunu ifşa ederek, İmam Humeyni’nin (r.a) Amerika’nın gerçek mahiyetini nitelendirmesine yönelik belirlemesini dünya kamuoyunun görüş ve yargılama meydanına çıkardı. İmam Humeyni (r.a), Amerika’yı, düşman karşısına gelince düşmanı korkutmak için kükreyen ama aynı anda kendisini tehlikeden kurtaracak bir arabulucuyu bulması için de kuyrunu sallayan yaşlı bir aslana benzetirdi.

Welayet News 



Yeni yorum ekle