Hizbullah: Amerika İran ile savaşacak durumda değil

Cu, 14/06/2019 - 11:14

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri yardımcısı Amerika'nın İran'a yönelik tehditleri ve başkan Donald Trump'ın İran'a karşı savaş yanlısı açıklamalarından geri adım atmasını, Tahran ile savaş için hazır olmamalarının belirtisi olduğunu söyledi.

Welayet News - Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah Genel Sekreteri yardımcısı  şeyhi Naim Kasım dün İRNA'ya  verdiği mülakatta bölgede direnişin caydırıcı gücüne işaretle şöyle dedi:
Tahran bir yandan Amerika başkanı Trump'ın savaş yanlısı açıklamaları ve diğer yandan onun geri adım atması ile savunma konumunda bulunuyor ve savaşı başlatan taraf olmayacak.
 Şeyh Naim Kasım ayrıca  siyonist rejim İsrail'in Lübnan'a karşı saldırıları ve  çeşitli zamanlarda hava ve deniz sahasını ihlallere devam etmesine işaretle,  Lübnan'ın BM ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini, bu saldırılara son verilmesi için İsrail'e baskı yapmaya çağırdığını belirtti.

 Lübnan  direnişinin Suriye'deki varlığı konusuna değinen Kasım,  gerektiği zamana kadar Hizbullah'ın Suriye liderliğinin koordinasyonu ile bu ülkede kalacağını söyledi.
 Kasım Ayrıca Lübnan'da Suriyeli sığınmacılar sayısını,  ülke nüfusunun üçte birinden  fazla olduğunu ifade ederek, " mevcut siyasi, ekonomi, kültürel, sosyal ve nüfus sorunları  nedeni ile sözkonusu  sorunların çözülmesi zarureti bağlamında sığınmacıların ülkelerine geri dönmeye çalışılma zaruretine"  işaret etti.



Yeni yorum ekle