ABD ve Arap Birliği'den Gizli Toplantı

Cu, 14/06/2019 - 08:30

Amerika ve Arap Birliği, Umman Denizi'ndeki iki tankerin bombalanması sorununu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde gündeme getirmeyi planlıyor.

Welayet News - Amerika ve Arap Birliği, petrol tankerlerinin patlaması konusunu Güvenlik Konseyi’nde gündeme getirmek istiyor
ABD ve Arap Birliği yetkilileri Umman Denizi'ndeki iki tankerin bombalanmasını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde gündeme getirmeye çalışıyor.

ABD'li diplomatlar Reuters'e, ABD’nin Umman Körfezi’nde iki tankerin patlatılması olayını BM Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen gizli bir toplantıda ele almayı planladıklarını söyledi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt da isim ve grup belirtmeden şu açıklamalarda bulundu: ‘Bölgedeki bazı taraflar heyecan arıyor ve bu konuda dikkatli olmalıyız.’

Arap Birliği Genel Sekreteri açıklamasının devamında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden Umman Denizi’deki patlamalar konusunu incelmesini istedi.

Dün petrol taşıyan Cezayir bayraklı Front Altair ve Arabistan’ın el-Celil bölgesinden Singapur’a giden Panama bayraklı Kokuka Courageous gemileri bir olay yaşadılar ve batı medyasının iddiasına göre saldırıya maruz kaldılar.

Bu olayın ardından Avrupa Birliği, bölgedeki ülkeleri herhangi bir gerginliği önlemek için mümkün olduğunca kendilerini kontrol etmeye çağırdı.

Rusya da acelece alınacak tüm sonuçlar ve bazı bilindik ülkelerin olayın sorumluluğunu belirli bir ülkeye yüklemeye çalıştığı konusunda uyardı.



Yeni yorum ekle