Ensarullah'ın Füzeyle Vurduğu Suudilerin Havaalanından İlk Görüntüler/ FOTO

Per, 13/06/2019 - 08:21

Suudi Arabistan’a yakın medya, Çarşamba günü Yemen füzeleriyle hedef alınan Abha Havaalanından ilk görüntüleri yayınladı.

Welayet News - Arabistan’a yakın bir gazete, Yemen ordusunun füze saldırısıyla hedef alınan Abha Havaalanından ilk görüntüleri yanladı.

Suudi Şark’ul Avsat Gazetesi havaalanından resimler yayınlayarak şunları yazdı: ‘Ensarullah'ın füze saldırısından sonra Uluslararası Abha Havaalanından yayınlanan ilk görüntüler’

Yemen ordusu ve halk güçleri füze birimleri Çarşamba günü Abha Havaalanını Kruz füzesiyle hedef aldı ve Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsünün ifadesine göre, fırlatılan füze hedefe tam isabet etti.

Suudi Koalisyonu Sözcüsü Turki Maliki bu saldırıyı itiraf ederek, Yemen ordusunun bu operasyonunu “terör eylemi” olarak nitelendirdi ve olayın gece saat ikide gerçekleştiğini ve bu saldırı sonucu 26 sivilin yaralandığını iddia etti.

Suudi Koalisyonu ve Bahreyn Dışişleri Bakanı bu iddiayı dile getirerek İran’a karşı, “Abha Havaalanının hedef alınması Husilerin İran’dan özel silahlar aldığını kanıtlamaktadır” iddiasında bulundular.

Suudi Koalisyonu ve Bahreynli bu yetkili, Yemen’in savaşın başladığı günden itibaren karadan, denizden ve havadan ciddi bir şekilde kuşatmada olduğu ve Yemen’e bütün giriş yollarının kapalı ve Suudi Koalisyonunun kontrolünde olduğu bir durumda böylesi bir iddiada bulunmuşlardır.

Yemen’in Kruz füzeleri 2500 kilometre menzillidir ve bu füzenin hata payı bir buçuk metreden daha azdır ve 450 kilogramlık bir savaş başlığı taşıyabilir.



Yeni yorum ekle