Yüzyılın Anlaşmasıyla Baş Etmenin Yolu, Vahdettir

Çar, 12/06/2019 - 13:41

Üst düzey bir Hamas lideri, Yüzyılın Anlaşması'yla başa çıkmak için vahdetin gerekli olduğunu belirterek; ABD'nin Tel Aviv büyükelçisinin sözlerine tepki gösterdi.

Welayet News - El-Neşre haber ajansının bildirdiğine göre, üst düzey Hamas liderlerinden olan Musa Ebu Merzuk; "Washington’un Tel Aviv Büyükelçisi David Friedman'ın Batı Şeria hakkındaki sözleri, ABD’nin Filistin davasını yok etme konusundaki Siyonist rejime olan desteğinin boyutunun göstergesidir." açıklamasında bulundu.

Hamas liderlerinden Musa Ebu Merzuk; "Bu durum, bizim milli birlik peşinde olmamıza sebep olmalıdır ve ABD elçiliğinin işgal altındaki Kudüs’e taşınmasından bu yana başlayan Yüzyılın Anlaşması'na karşı dahili saflarımızı güçlendirmeliyiz." diye belirtti. 

New York Times gazetesinin ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi David Friedman'a, Netanyahu’nun Batı Şeria’nın bir kısmını ilhak etme vaadi hakkında sorduğu soruya verdiği yanıtta; ABD'nin bu kararı reddetme ihtimalinin olmadığını ve İsrail'in Batı Şeria'nın bir kısmını ilhak etme hakkının olduğunu söylemişti. 



Yeni yorum ekle