Siyonist Yerleşimciler, Aksa'ya Baskın Düzenledi

Pt, 10/06/2019 - 11:41

Bir grup Siyonist yerleşimci, işgal polisinin desteğiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Welayet News - Filistinli kaynaklar, bugün Mescid-i Aksa avlusuna giren ve bu kutsal mekanda dolaşan Siyonist yerleşimciler, İslam aleyhinde sloganlar attıklarını bildirdi.

Öte yandan, El-Halil kentinin kuzeyindeki Şuyuhu’l-Arrub bölgesi yakınlarında dün gece Filistinli bir genç işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralandı.

Görgü tanıkları, Şuyuhu’l-Arrub bölgesi yakınlarında işgal güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında Filistinli bir gencin sırtından yaralandığını  bildirdi.

İşgal güçlerinin bölgede bulunan bir grup gencin üzerine ateş açtığı ve adı henüz açıklanmayan bir gencin yaralandığı, yaralı gencin civardaki bir hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Filistin halkına yönelik baskılarını sürdüren işgal güçleri her gün Batı Yaka ve Kudüs’te özellikle gece geç saatlerde ve sabahın ilk saatlerinde baskınlar düzenliyor.

Baskınlar sırasında evlerde ve işyerlerinde arama yapan işgal güçleri, evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar veriyor ve ev sakinlerine kötü muamelede bulunuyor.

İşgal güçlerinin Batı Yaka ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında ayrıca Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında çatışmalar yaşanıyor. 



Yeni yorum ekle