Katar Dışişleri Bakanı: İran, 40 Yıldır Yaptırımlarla Yaşıyor

Pt, 10/06/2019 - 10:18

Katar Dışişleri Bakanı, İran ekonomisinin ağır baskı altında olmasına rağmen, Tahran'ın 40 yıldır yaptırımlarla yaşadığını ifade etti.

Welayet News - Fars Haber ajansının bildirdiğine göre Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, pazar günü yaptığı açıklamada; İran ekonomisinin ağır baskı altında olmasına rağmen, Tahran'ın 40 yıldır yaptırımlarla yaşadığını dile getirdi. 

Londra’da gazetecilerle bir araya gelen Muhammed bin Abdurrahman el-Sani yaptığı açıklamada, Doha’nın gerginliği sona erdirmek için Tahran ve Washington ile görüşmelerde bulunduğunu söyledi. 

Katar Dışişleri Bakanı; "ABD’nin İran’a yönelik politikasına saygı duyuyoruz ama bizim bu konuda kendi değerlendirmelerimiz var." dedi. 

Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, Amerika'nın Siyonist rejim ve Filistinliler arasında önerdiği barış planı hakkında da açıklamalarda bulunarak; "Doha, Filistinlilerin kabul edeceği herhangi bir anlaşmayı destekleyecektir ve Katar, Arap dünyasında hiçbir ülkenin Filistinlilere dayatılan bir planı kabul etmeyeceğine inanıyor." dedi. 

Katar Dışişleri Bakanı; "Filistinlilerle Amerikalılar arasında şu anda hiçbir bağlantı yok ve adil bir çözüme ulaşmak için Filistinlileri de dahil etmemiz gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el-Sani; "Amerikan barış planının her bir taraf tarafından reddedilmesi, haksız ve gerçekçi olmadığı anlamına gelir." diye belirtti.



Yeni yorum ekle