Ensarullah: Saldırganlar hava üslerinin hedefte olduğunu anlamalıdır

Pt, 10/06/2019 - 09:52

Ensarullah Sözcüsü Muhammed Abdüsselam, Sana havaalanı üzerindeki kuşatmanın sürdürülmesini eleştirerek, “Saldırganlar havaalanlarının Yemenli güçlerin hedefinde olduğunu bilmedir” dedi.

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü ve bu ülkenin barış görüşmelerini yürüten müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdüsselam, Yemen’e saldıran ülkelere misilleme uyarısı yaptı.

Abdüsselam, Pazar günü kendi twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yemen’in başkenti Sana uluslararası havaalanını kapatan ablukanın sürdürülmesini ve Birleşmiş Milletler’in bu durum karşındaki duyarsızlığını eleştirdi.

Sözcü, temel hastalıklara acil yardım ulaştırmanın hava küprüsü olarak nitelediği Sana havaalanı üzerindeki kuşatmanın devam etmesi nediniyle Yemen’de insani trajedilerin ortaya çıktığını söyledi.

Yemen Ensarullah Hereketi Sözcüsü, açıklamasında, “Mütecaviz ülkelere, kendi havaalanlarının Yemenli güçlerin hedefinde olduğu anlatılması gerekir. Sana havaalanı üzerindeki kuşatmanın yarılması için en kestirme yol, bu havaalanların kapatılması veya tamamen işlenmez hale getirilmesidir” ifadesine yer verdi.

Yemen’le ilgili Stockholm anlaşmasının maddelerinden biri, tedavi olma amacıyla yurt dışına çıkmak isteyen hastalara Sana havaalanının yeniden açılması geliyor. Ancak, Suudi-BAE koalisyonu kendi taahhüdünü yerine getirmemiştir ve Sana havaalanı dört yıla aşkındır kapanmış durumda.

Welayet News



Yeni yorum ekle