Eski IŞİD'li için Reyhanlı'da kitlesel cenaze töreni

Pa, 09/06/2019 - 19:35

'Alevilerin kökünü kazıyacağız' sözleriyle tepki çeken eski IŞİD'ci Abdülbasit el Sarut, Reyhanlı'da öldü. Sarut'un tabutunun sınırın Suriye tarafına taşınırken Hatay Büyükşehir Belediyesi yazılı örtüye sarılmış olması ve yüzlerce kişinin cenaze namazı kılması dikkat çekti.

Welayet News - Bir dönem Suriye milli takımının kaleciliğini yapan, iç savaş sırasında IŞİD’e katılıp “Alevilerin kökünü kazıyacağız” sözleriyle tepki çeken Abdülbasit el Sarut Türkiye’de tedavi gördüğü hastanede öldü. Son dönemde Özgür Suriye Ordusu bünyesindeki Ceyş’ul İzze örgütünün komutanı olan Sarur için Reyhanlı’da kitlesel cenaze töreni düzenlenmesi dikkat çekti.

‘HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’ YAZILI ÖRTÜ

Reuters ajansı, dün ölen Sarut’un bugün Türkiye’den Suriye’ye araba ve motosikletlerden oluşan bir konvoy ile taşındığı bilgisini geçti. Sendika.org sitesi ise eski IŞİD’ci için Reyhanlı’da kitlesel bir tören düzenlendiği görüntüleri paylaştı. Görüntülerde yüzlerce kişi tekbir getirirken, Sarut’un tabutunun Hatay Büyükşehir Belediyesi yazılı örtüye sarılmış olması dikkat çekti.

Sarut’un eski bir yıldız futbolcu olarak Beşar Esad yönetimine karşı isyana katılması iç savaşın ilk yıllarında Batı basınının ilgisini çekmişti. Eski futbolcunun muhaliflere Esad karşıtı sloganlar attırdığı görüntüler sosyal medyada da çokça paylaşılmıştı. Sonrasında ise Sarut’un “Hepimiz cihatçıyız. Humus kararını verdi. Alevilerin kökünü kazıyacağız ve Şiiler gitmek zorunda” dediği görüntüler ortaya çıkmıştı.

Artık bir cihatçı haline gelen eski futbolcu 2014’te IŞİD’e katılmıştı. Sarut son dönemde ise Türkiye destekli ÖSO’ya bağlı Ceyş’ul İzze isimli radikal örgütün komutanıydı. Son olarak Hama’nın kuzey kırsalındaki çatışmalarda yaralandı, Hatay’da kaldırıldığı hastanede öldü.

Tags: 


Yeni yorum ekle