BM genel sekreteri: ''Artık, Soğuk Savaş başladı'

Ct, 08/06/2019 - 09:50

BM Genel Sekreteri Guterres, artık Soğuk Savaş'ın başladığını belirterek, 'Ben bütün etkili ülkelerden bu istenmeyen ortamı düzeltmeleri için güçlerini kullanmalarını istiyorum' dedi.

Welayet News - Gutterres, dün Rusya'da yaptığı açıklamada, dünya ülkelerinin Soğuk Savaş'tan ciddi olarak kaçınmaları gerektiğini belirterek, 'geçmişten ders alınmalı ve ihtilafları siyasi yollarla halletmeli' dedi.

BM genel sekreteri, dünyanın ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve hiç bir ülkenin tek başına bu sorunları çözemeyeceğini ve bunun için bütün ülkeler arasında işbirliğinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 16 mayıs tarihinde de "Soğuk savaş geri döndü. Ancak önceki soğuk savaştan farklı olarak günümüzde diyalog ve iletişim mekanizmaları artık mevcut değil." ifadesini kullanmıştı.

Guterres temaslarda bulunmak üzere gittiği  Brüksel'de AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile ortak basın toplantısı düzenlemiş ve yaptığı açıklamada, on yıllarca aradan sonra yeniden kimyasal ve nükleer silahların tartışmaya açıldığına temasla, "Soğuk savaş geri döndü. Ancak önceki soğuk savaştan farklı olarak günümüzde diyalog ve iletişim mekanizmaları artık mevcut değil." diye konuşmuştu.

Tags: 


Yeni yorum ekle