Muhaliflerin isteğinin aksine, İmam Humeyni’nin (r.a) cazibesi yayılarak daha da büyümüştür

Sa, 04/06/2019 - 21:14

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei:  Bu otuz yıl boyunca, İmam Humeyni’nin (r.a) yolu ve cazibesinin unutulması veya silikleşmesi için bir takım şeytanlıklar yapılmıştır ama gerçeklik muhaliflerin ve düşmanların isteğinin aksine cerayan etmiştir.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, bugün (Salı) ikindi saatlerinde İslami Dev rim’in büyük kurucusu İmam Humeyni’nin (r.a) irtihalinin 30. yıldönümünde bir konuşma yaptı.

İşte o konuşmadan bazı satırbaşlıkları:

Bu otuz yıl boyunca, İmam Humeyni’nin (r.a) düşüncesi ve yolu unutulsun diye bir takım şeytanlıklar yapılmıştır.

Büyük İmam’ın cazibesini silikleştirmek ve azaltmak için çaba gösterilmiştir. Otuz yıldır çeşitli düşmanlar, bazen de gafil kimseler tarafından bu tür çalışmalar yapılmaktadır; ancak gerçeklik tamamen muhaliflerin ve düşmaların istediklerinin aksine cerayan etmiştir.

Gerçek şu ki, İmam’ın cazibesi ne fakat azalmamış, belki daha da yayılarak büyümüştür. Bunun bir göstergesi, bu günkü bu büyük buluşmadır.

İmam’ın cazibesini bundan birkaç gün önce de Kudüs Günü yürüyüşünde müşahade ettiniz ve bütün dünya gördü. Bundan kırk yıl önce büyük İmam, önemli Filistin meselesini savunmak adına (Ramazan’ın son Cuma’sını) Kudüs Günü olarak belirledi. Üzerinden kırk yıl geçti ama Kudüs Günü eskimedi.

Bu sene yüze aşkın ülkede Kudüs Günü’nde büyük İmam’ın anısına yürüyüşler düzenlenirken Amerika ve kuklaları da enperyal politikalarla Filistin meselesini unutturmaya çalışıyorlar. Amerika’nın yaptığı habislik ve bazı Arap liderlerin ihanetiyle ilgili haberleri sizler de duymaktasınız.

Bu şartlar altında yüce İmam’ın etki faktörü Kudüs meselesinin bu yüze aşkın ülkede gündem olmasını sağlamaktadır, halk kitlesi vasıtasıyla ve Müslümanların dokusu üzerinden değil. Bu, vefatından otuz yıl geçtikten sonra hala varlığını sürdüren İmam’ın cazibesinin nişanesidir. Dünyada hiçbir cazibe bununla boy ölçemez.

Ülkenin dört bir yanında Mübarek Ramazan ayının son Cuma gününde büyük kitleler halinde meydanlara çıkarak yürüyüşlere görkemli ve haysiyetli katılımları nedeniyle aziz halkımıza içtenlikle en derin kalbi teşekkürlerimi belirtmek istiyorum. Halk gerçekten İmam’ın (r.a) vasiyetiyle amel etme noktasında ihmalkarlık yapmadı ve yapmazlar.

Bu cazibenin sırrı nedir? Büyük İmam’ın bu eşsiz cazibesi neyden kaynaklanıyor? Bu konunun bir köşesini sizlere arzedeyim. İmam (r.a) bir takım kişisel özelliklere, mevhibelere sahipti ve bunlar Allah Teala tarafından kendisine verilmişti. Ender kimsede ancak bu özellikler bu düzeyde bir araya gelir. İmam’da bu özellikler vardı.

İmam (r.a) cesur, hikmet ve tedbir sahibi bir insandı. Muttaki, Yüce Allah’a aşık ve ilahi zikre tutkulu bir insandı.

O, zulümle uzlaşmayan, zulümle mücadele eden zulüm karşıtı bir adamdı. Mazlumdan yana, istikbar karşıtı, adalethah ve mazlumların hamisi bir şahsiyetti İmam.

 

Devamı geliyor...

Welayet News



Yeni yorum ekle