İslam Cumhuriyetinin Kurucusu İmam Humeyni'nin (ra) Vefat Yıldönümü

Sa, 04/06/2019 - 09:07

Bugün İslam cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni'nin (r.a)'in 30. vefatı yıldönümüdür.

Welayet News - Bundan 30 yıl önce Ruhullah Musevi Humeyni, İslam İnkılabı büyük önderi 87 yıl yaşamı ve uzun süren yılmaz mücadelenin ardından hayata gözlerini yumarak mabuduna kavuştu.
İmam Humeyni (r.a.) Hicri Şemsi 1342 yılında dönemin zorba yönetimi Muhammed Rıza şah ile siyasi mücadeleye başlayarak Amerika'nın İran içişlerine müdahalesine itirazda bulundu; bunun üzerine önce Türkiye ve ardından Irak'a sürgün edildi.
13 yıllık Irak sürgünü boyunca bir çok öğrenci yetiştiren İmam Humeyni, şahlık rejimin kof mahiyetini ve Amerika'nın İran'da gayrı meşru çıkarlarını ifşa ederek, yayınladığı bildirilerle İslam İnkılabı zaferinin ortamını hazırladı.
İran halkının şahlık rejime karşı mücadelesinin doruğa ulaşması ile birlikte İmam Humeyni Irak'tan Fransa'ya geçti ve İslam inkılabının zaferinden birkaç gün 2 Şubat 1979 yılında İran'a geri döndü.
İslam İnkılabının zaferi ardından, Irak Baas rejimin İran'a dayattığı savaş gibi iç ve dış düşmanların tüm komplolarında İmam Humeyni tüm zor şartlarda İran halkına büyük bir dirayet ve cesaretle liderlik etti.
Velayeti Fakih Sistemi, Vahdet Haftası ve Kudüs Günü, İslam Cumhuriyeti'nin kurucusunun Müslümanlara bıraktığı değerli emanetlerdir. Müslümanlarının birliğini teşkil etmede önemli rol oynayabilecek üç emanettir.  Merhum İmam Humeyni çok hassas bir dönemde ümmetin rehberlik görevini üstlendi ve bu görevin üstesinden alnının akıyla çıktı.

Kur'an ve Ehl-i Beyt Mektebi ve Welayet News ailesi olarak vefatının 30. yılında İmam-ı  rahmetle anıyoruz.



Yeni yorum ekle