Suriye'den Mekke Zirvesine Sert Tepki

Pt, 03/06/2019 - 08:43

Suriye Hükümeti, Mekke toplantısının nihai açıklamasını, katılımcı ülkelerin Batılı liderlere bağlılığının bir işareti olduğunu ifade etti.

Welayet News - Sana haber ajansının bildirdiğine göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı, Mekke'deki zirvenin sonuç bildirisinin, katılımcı ülkelerin Batılılara tabi olmaya devam ettiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak; "Mekke’deki zirvede Suriye’deki durumu değerlendirmek yerine, toplantıya katılan ülkelerin özellikle de ev sahibi ülkenin karşı karşıya olduğu aşırılıkçılık, şiddet, geri kalmışlık, demokrasi eksikliği, özgürlük eksikliği ve insan haklarının bastırılması gibi kronik sorunlarının çözümüne bakması daha iyi olurdu." açıklamasında bulundu.

Bu kaynak; "Mekke zirvesine katılan ülkelerin Cenevre Deklarasyonu'na geri dönülmesi ve Suriye'de geçici bir hükümet fikri, bu ülkelerin gözlerini yıllar önce Suriye'de yaşanan tüm gelişmelere ve olaylara kapattıklarını gösteriyor." dedi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndaki bu kaynak; "Suriye Arap Cumhuriyeti, Golan’ın bir Arap ve Suriye toprağı olduğunu ve Suriye’de kalacağını ve Suriye’nin İsrail veya terör grupları tarafından işgal edilen bölgeleri özgür kılacağını belirtmektedir." diye belirtti.

Aynı kaynak açıklamasının devamında; "Suriye hükümeti, bu tür toplantılardan Golan'ın Suriye'ye ait olduğunu veya işgal altındaki bölgelerinin kurtarılmasını vurgulamak için bir açıklama yapılmasını beklememektedir." dedi.



Yeni yorum ekle