Yüzyılın Anlaşmasıyla Mücadele Konferansı

Pt, 03/06/2019 - 08:36

Beyrut’ta, Manama’da düzenlenecek olan konferansla mücadele amacıyla, “Yüzyılın Anlaşmasıyla Mücadele” başlığı altında Arap şahsiyetlerin katılımıyla bir konferans düzenlendi.

Welayet News - Beyrut, Manama’da düzenlenecek olana konferansı protesto etmek amacıyla “Yüzyılın Anlaşmasıyla Mücadele” başlığı altında bir konferansa ev sahipliği yaptı. Bu konferansa siyasi kuvvetler, parti ve birlikler ve İslam ve Arap direniş kuvvetleri katıldı.
Arap Ulusal Konferansı ve Ulusal, İslami Konferansı ile Arap Partileri Genel Konferansı ve Uluslararası Kudüs Barış Gücü, Yüzyılın Anlaşması ve onun sonuçları ile mücadele etmek için bu ulusal siyasi konferansa davet edildi.

Konferans, Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Abbas Zeki'nin konuşması ile başladı ve Abbas Zeki, “Bugün yaşanan şey, Sykes-Picot ve Yüzyılın Anlaşmasının yenilenmesidir ve bu yalnızca Filistin'i değil, aynı zamanda bölgenin tüm ülkelerini de kapsamaktadır” dedi.

Abbas Zeki şu ifadelerde bulundu: ‘Filistin halkı kaderlerini kendileri belirleyecektir ve Filistinli çocuklar tüm tank ve generallerden daha güçlüdür.

Eğer Filistin işgal altında kalmaya devam ederse, hiçbir Arap ülkesinde de güvenlik kalmayacaktır. Biz Amerika’nın koyunları değiliz.’

Abbas Zeki aynı zamanda Yüzyılın Anlaşması olarak adlandırılan büyük konferansla mücadele planını ve sürecini belirleyen bir anlaşma yayınlanmasını istedi.

Hizbullah yetkilisi: Bölgede caydırıcı dengeler başladı

Hizbullah'ın Arap ilişkilerinden sorumlu yetkilisi Şeyh Hasan İzzettin yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Biz bugün ki toplantıda, ordu, millet ve direniş için bölgede yeni bir sayfa açmalıyız. Bölgede Amerika ve gerici Arap koalisyonuna karşı caydırıcı dengeler başlamıştır.’

Hasan İzzettin aynı zamanda, bazı Körfez ülkelerinin altın bir duruş sergilemesine neden olan, Filistin halkının Bahreyn’de düzenlenecek olan konferansa karşı duruşunu takdir etti.

İslami Ulusal Konferansının asıl koordinatörü olan Halid El-Sufyani ise şu açıklamalarda bulundu: ‘Yüzyıl Anlaşmasının, bu anlaşmayla mücadele etmede Filistin birliği için bir fırsat olmasını istiyoruz.’

Ziyad en-Nahle: Birlik, Müslümanların temel ihtiyacıdır

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahle de konuşmasında şu ifadelerde bulundu: ‘Şimdi yıkıcı saldırılar karşısında direnişe olan desteğimizi açıklamalı ve birlik olmalıyız.

Direniş yolunda ilerliyoruz ve asla geri dönmeyeceğiz.’

Tunus Halk Parlamentosu milletvekillerinden Mubarak el Barahemi, el- Meyadin haber kanalına verdiği röportajda, Bahreyn Konferansı'nın amacının Filistin hareketini ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Mubarek el-Barahemi şu açıklamalarda bulundu: ‘Biz buraya Filistinlilerin yanında olduğumuzu söylemek için geldik.

Biz, Filistin halkı ve Arap partilerinin bu hassas noktada doğru karar alacaklarını umut ediyoruz.’

Bahreyn el-Vifak Cemiyeti: Manama konferansı Balfour Deklarasyonu’nun bir kopyasıdır

Bahreyn el-Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Hüseyin Ed-Deyhi, Manama konferansının Balfour Deklarasyonu’nun bir kopyası olduğunu söyledi.

Ed-Deyhi şu ifadelerde bulundu: ‘Kim Bahreyn konferansını kabul ederse, kendini her konuda anlaşma yapmaya hazırlamış demektir.

Yüzyılın Anlaşması, bu anlaşmaya katılan herkesin de ortak olduğu bir cinayet ve suçtur. Kim Kudüs’ü savunursa, Mekke’yi savunmuştur. Filistin hareketi bölgenin temel meselesidir ve diğer hareketler bu meselenin kenar konularıdır.

Bizim görevimiz, Yüzyılın Anlaşmasını ortadan kaldırmaktır ve Yüzyılın Anlaşmasının bir parçası olan herhangi bir plana karşı caydırıcı ulusal ve politik bir duruş sergilemeliyiz.

Bahreyn halkı asla sessiz kalmayacak ve Filistin hareketini ortadan kaldırmayı amaçlayan bütün projeleri başarısız kılma yönünde hareket edecektir.’



Yeni yorum ekle