Al-i Suud Rejimi, El-Huber Şehri'ndeki Tek Şii Camisini Kapattı

Per, 30/05/2019 - 11:09

Suudi güvenlik yetkilileri, ülkedeki tiranlığın ve dini ayrımcılığın derinliğini yansıtan bir eylemde bulunarak, Suudi Arabistan'ın doğusunda bulunan el-Huber’deki tek Şii camisini kapattı.

Welayet News - Avukat ve hukuk alanındaki aktivistlerden olan Taha el-Haci, bu haberi twitter sayfasında yayınlayarak, Arabistan hükümetinin kararının, bu ülkenin Kralı Salman bin Abdülaziz’in, düşünce ve fikir olarak öne sürülen her türlü aşırıcılık ve terörizmle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladığı açıklamasından sadece birkaç saat sonra gerçekleştiğini belirti.

O yaptığı açıklamada dünya ülkelerine çağrıda bulunarak, ırkçı ve sert söylemlerden vazgeçilmeli, hikmet ve bilgeliğe yönelinmelidir dedi.

El Haci, Suudi yetkililer tarafından kapatılan caminin 1961 yılında kuzey Hay el-Hancer bölgesinde kurulduğunu, ancak 1984'te bir apartmana taşındığını vurguladı.

Al-i Suud yetkilileri camiyi Mayıs 2015'te kapattı ve devamında, Züheyr İsa Bu Salih’i cemaat namazı kıldırdığı için tutukladı. İsa Bu Salih izinsiz toplanmaya davet etme suçlamasıyla bir süre tutuklu kaldı.

Hatırlatmak gerekir ki, Al-i Suud Vahabiliği, ülkedeki Şiilerin çoğunluğunun ikamet ettiği yerler dışında Şiilerin ve İsmaililerin cami inşa etmesine izin vermiyor. Bu nedenle, el-Huber şehrinde ve sokaklarında bir caminin inşası için izin vermeyi de reddetmiştir.



Yeni yorum ekle