Beyaz Miğferler, İngiltere’nin Oluşturduğu Bir Gruptur

Çar, 29/05/2019 - 10:21

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimî Temsilcisi, Batı raporlarının Beyaz Miğferler terör örgütünün İngiliz istihbarat servisleri tarafından oluşturulduğunu gösterdiğini söyledi.

Welayet News - Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimî Temsilcisi Beşar Caferi, BM Güvenlik Konseyi toplantısında "ülkelerin içişlerine müdahaleyi önleyen uluslararası hukuka bağlı olunmasını istiyoruz” dedi.

Beşar Caferi, Katar hükümetinin defalarca Nusra Cephesi grubuna mali yardımda bulunduğunu ve Güvenlik Konseyi'nin kararına göre, teröristlere herhangi bir finansman sağlanmasının ve onlarla diyalogda bulunulmasının yasak olduğunu söyledi.

Caferi şu ifadelerde bulundu: ‘Nusra Cephesi terör örgütünün, İdlib eyaletinin tüm bölgelerine hakimiyeti vardır ve komşu bölgelere ve Suriye Ordusunun mevzilerine saldırıları devam etmektedir. Hükümet görevini yerine getirmeli ve vatandaşlarını koruyup desteklemelidir.

Amerika ve terörist grupları, Tenef işgal bölgesinde yer alan Rükban Kampındaki binlerce sivili rehin almaya devam ediyor.

Suriye halkının çektiği acının asıl nedeni, terörist gruplar, Amerika koalisyonu ve onlara bağlı unsurlardır.

Nusra Cephesi terör örgütünün, İdlib eyaletinin birçok bölgesine hakimiyeti vardır ve komşu bölgelere de saldırıları devam etmektedir.

Suriye, Şam'ın rızası olmadan bu ülke topraklarında herhangi bir yabancı askeri kuvvetin bulunmasının yasak ve işgal olduğunu bir kez daha vurgulamaktadır.’

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimî Temsilcisi Güvenlik Konseyi’ne, Türkiye'nin işgal altındaki bölgelerin kimliğini ve dokusunu değiştirme yönündeki hareketini engelleme çağrısında bulundu.

Beşar Caferi şunları söyledi: ‘Türk istihbarat teşkilatının Nusra Cephesi temsilcileriyle ve onlara bağlı diğer terörist gruplarla toplantı düzenlemesi, Türkiye rejiminin bu grupları desteklediğini gösteriyor.’

İdlib eyaletindeki teröristler arasındaki çatışmaların tırmanmasının ardından, Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkesinin kuvvetlerini İdlib'den asla çıkaramayacağını söyledi.

Reuters’ın haberine göre, Hulusi Akar, Türkiye’nin hangi noktada olursa olsun gözetleme görevini asla bırakmayacağını vurguladı.

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimî Temsilcisi Beşar El Caferi konuşmasının devamında şu ifadelerde bulundu: ‘Batı raporları, Beyaz Şapkalılar terör örgütünün İngiliz istihbarat servisleri tarafından oluşturulduğunu göstermektedir.’

Moskova ve Şam, Beyaz Şapkalıların, Suriye kuvvetlerini suçlamak için kimyasal saldırılar uydurmak gibi kışkırtıcı eylemlerde bulunduğu konusunda defalarca uyarıda bulunmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı daha önce, Beyaz Şapkalıların İdlib'deki bazı hastanelere özel ekipman göndermek suretiyle Şam'ı kimyasal bir saldırıya itham etmek için ortam hazırladığını söylemişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, birkaç gün önce, Beyaz Şapkalıların sahte bir kimyasal saldırı görüntüsü çekimi yapmak ve nihayetinde Şam'ı suçlamak için İdlib'deki bazı hastanelere ekipman gönderdiğini ifade etti.



Yeni yorum ekle