Bahreyn Konferansı Filistinlilerin Sırtına Saplanmış Bir Hançerdir

Çar, 29/05/2019 - 10:12

Hamas liderlerinden Halil el-Hayye, Manama’daki Amerika-Siyonist Konferansını, Filistinlilerin sırtına saplanan bir hançer olarak nitelendirdi.

Welayet News - Hamas Siyasi Büro üyelerinden olan Halil el-Hayye, “Bahreyn Konferansı Filistinlilerin sırtına saplanmış bir hançerdir” dedi.

El-Hayye şu ifadelerde bulundu: ‘Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn konferansına katılacak olan tüm katılımcıların bu konferansa katılmaktan vazgeçmelerini istiyoruz.

Filistin meselesini unutturmak için yapılan bu ekonomi konferansına Bahreyn gibi bir Arap ülkesi ev sahipliği yaptığı için üzgünüz.

Suriye’de istikrarın yeniden sağlanacağını ve bu ülkenin bölgedeki normal rolünü devam ettirebileceğini umut ediyoruz.

Suriye ile ilişki kurmanın Hamas ve Filistin halkı için gerekli olduğunu söylemekten asla utanmıyoruz.

Hiç kimse Suriye'nin geçmişte ve günümüzde Filistin halkı nezdine derin bir rolü ve yeri olduğunu görmezden gelemez.

İran bugün Filistin meselesine olan desteğinin bedelini ödüyor ve bu ülke bu krizden başı dik bir şekilde çıkacak ve İran'ın zaferiyle, bütün direniş grupları da zafer kazanacaktır.

İran'la ilişkilerimiz olağanüstü ve en üst düzeydedir. İran bugün Amerika’nın ve Siyonist rejimin politikalarına karşı direnişin bir parçası olduğu için hedef alınmıştır.

Bahreyn konferansı, Yüzyılın Anlaşmasının uygulanması içindir ve Filistin Yönetimi, Bahreyn Konferansına katılacak olan ülkelerden bu konferansa katılmamasını istemelidir.

İçeride ve dışarıda Filistin halkından çeşitli grup ve tabakalar, Yüzyılın Anlaşmasına karşı çıkma konusunda birleşiyorlar ve ulusal birlik gereklidir.

Yüzyılın Anlaşması, Filistin için olsa da aslında tüm bölgeyi hedef almaktadır ve herkes bu tehlikeyi anlamalıdır.’



Yeni yorum ekle