Hizbullah: İran Üzerindeki Baskılar Bir Sonuca Ulaşmayacaktır

Pt, 27/05/2019 - 12:30

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik mevcut baskıların amaçlarına ulaşamayacağını ve İran'ın bugünkü gücünün direniş kültürü sayesinde olduğunu açıkladı.

Welayet News - Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin, direniş ve direniş toplumu üzerindeki bugünki kuşatmanın ve kötülüklerin amacının, direnişe olan desteklerini çekmeleri için direnişle bağlantısı bulunan herkese baskı uygulamak olduğunu , ancak sonucun bunun tam tersi olduğunu ve 2019’da direnişin toplumda, 2017 ve 2018 yılları olmak üzere iki yıl öncekinden çok daha güçlü ve iyi olduğunu söyledi.

Seyyid Haşim Safiyuddin şu ifadelerde bulundu: ‘İran fakir bir ülke değil, petrol, zenginlik, bilim, tesisler, yetenekler ve gençlik açısından zengin bir ülkedir; İran, bölgenin en zengin ülkelerinden biridir ancak teslim olması ve zayıflaması, İran halkının İslam Cumhuriyeti'nden bıkması ve yetkililerinden ve bilim adamlarından görevlerini ve sorumluluklarını bırakmalarını istemeleri için kuşatılmıştır ama bu asla gerçekleşmeyecektir, bu yüzden birkaç gün önce Donald Trump'ın duruşunu değiştirdiğini ve yenilediğini gördük, bu, ABD hükümetinin şaşkın olduğunu ve İran İslam Cumhuriyeti'nin yolunu, seçeneklerini ve konumunu çok iyi bildiğini gösteriyor. Tüm bu sonuçlar ve İslam Cumhuriyeti'nin gücü, kültürü sayesindedir.

Birçok güce sahibiz ve bu Allah'ın nimetidir. Ne İran İslam Cumhuriyeti zayıftır ne de Lübnan’da direniş zayıftır. Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta ve Yemen’de direniş eksenleri hiçbir şekilde zayıf değillerdir.

Bugün, Amerika, İsrail, Al-i Suud ve bazı Batılı ülkeler ve Körfez bölgesi, bizi zayıflatmak ve bizi geri çekilmeye zorlamak için tüm nefretlerini ve yeteneklerini harekete geçirdiler, ama Allah’ın izni ile bu asla olmayacaktır, çünkü biz güçlüyüz ve bu bölgeden çekilecek olan Amerika, İsrail ve Al-i Suud’dur.

Güney Lübnan’ın 25 Mayıs 2000’de kurtarılması, Allah’ın vaadinin kesin olduğunu göstermiştir ve bu vaat, gelecekte başka bir zamanda da gerçekleşebilir.’

25 Mayıs 2000'de, Siyonist rejim, Lübnan halkının 18 yıl süren direnişinin ardından bu ülkenin güneyinden çekilmek zorunda kaldı.



Yeni yorum ekle