Amiral Fedevi: Amerikan savaş gemileri kontrolümüz altında

Ct, 25/05/2019 - 14:08

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu İkinci Başkomutanı Amiral Ali Fedevi, Fars Körfezi’nde seyreden Amerikan savaş gemileri hiç bir operasyon yapabilecek güçte olmadıklarını belirtti.

Welayet News - Amiral Fedevi, Fars Körfezi’nde ve Hürmüz Boğazı’nda seyreden Amerikan savaş gemileri İran’ın kontrolü altında olduğunu vurguladı.

Javan haber ajansı muhabirine konuşan Amiral Fedevi, bugün Amerika ve müttefiklerinin Fars Körfezi’ndeki savaş gemileri sayısı her zamankinden daha az olduğunu belirterek, bir dönem 300’den fazla düşman savaş gemisi Fars Körfezi’ne geldiğini, ancak İslam mücahitleri hiç bir korkuya kapılmadan görevlerini yürüttüklerini ve tam tersine düşman yüreğine korku saldıklarını belirtti.

Amiral Fedevi, bugün Fars Körfezi ve Hürmüz Boğazı’nda tüm savaş gemileri İran’ın gözetimi altında olduklarını ve geçiş için İran’dan izin almaları gerektiğini ve bu açıdan hiç bir kaygı duyulmaması gerektiğini ifade etti.

Amiral Fedevi, bu gemiler bölgede seyretmek için Farsça konuşmak zorunda kaldıklarını ve böylece İran’dan izin almaları gerektiğini ve buna göre İran karasularına yaklaşmaya da cesaret edemeyeceklerini vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle