Zarif: “Terörist” unvanı Trump’ın kendisine yakışır

Ct, 25/05/2019 - 00:00

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika Başkanı Trump’ın İram milleti hakkında sarfettiği küstah açıklamalara tepki gösterdi. Trump’ın kendisine “terörist” unvanın yakıştığını belirten Zarif, “İran onun sonunu görecek ama o asla İran’ın sonunu görmeyecek” dedi.

Welayet News - Pakistanlı yetkililerle yaptığı görüşmelerin ardından ikili görüşmelerle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, “Amerika’nın İran karşıtı girişimleri, ekonomik savaş, ekonomik terörizmin örneği olan Amerika’nın İran’a karşı ekonomik baskı oluşturma gayretleri ve keza ABD’nin ihtirasları, zorbalıkları karşısında ülkelerin nasıl durması gerektiği konusunda sohbet ettik” dedi.

“Özellikle Filistin davasının bitirilmesinden ibaret bir çaba sayılan yüzyıl anlaşması başta olmak üzere, Amerika ve Siyonist rejimin bölge ve Filistin için izlediği planlara karşı durma konusunda İslam ülkeleri arasında işbirliğinin zaruretini de ele aldıklarını” ifade eden Zarif,  “Ortak tutumlarımız var” dedi.

İran Dışişleri Bakanı, Pakistanlı yetkililerin bölge gelişmeleriyle ilgili pozisyonları hakkında ise, “Pakistan dost ve komşumuz olan bir ülke. Bölgede diğer ülkelerle ilişkileri bağlamında bir takım mülahazaları da vardır ancak Pakistan yönetiminin İran’ın görüşlerini tam olarak derketmesi ve Amerika’nın İran’a karşı baskısını kabul edilmez olarak görmesinden dolayı son decere mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Trump’ın İran milleti hakkında sarfettiği son küstah açıklamalarına da tepki gösteren İranlı diplomat, “Trump yaptığı açıklamalarla evvela, tarih bilmediğini, saniyen İran milletini tanımadığını ve salisen, kendisi ve iş arkadaşlarının İran halkını destekleme konusunda ileri sürdükleri iddiaların ne denli uydurma ve yalan olduğunu göstemiş oldu” ifadesini kullandı.

Zarif, devamla şu ifadelerde bulundu: “Kendisi kaç gün önce, ‘İran’ın sonunu olacak’ demişti. İran onun sonunu görecek ama o asla İran’ın sonunu görmeyecektir. İran binlerce yıldır var, var olmaya da devam edecektir ve yeni yetme bir ülke İran hakkında böyle konuşamaz. Bu açıklamalar gösteriyor ki, sayin Trump diğerlerinin zahiri kurtarma ve emellerini saklamada başarılı olduğu kadar bile başarılı olamıyor ve İran halkı hakkında gerçek niyetlerini dışa vuruyor”.

“Trump defalarca İran halkını, sadece kendisine yakışan “terörist” unvanıyla itham etmiştir. Kendisi, İran halkına karşı ekonomik savaç açtığını söyledi. Ekonomik savaş, terör demektir. Ekonomik baskı, gıda, ilaç ve ilk maddelerin alımını önlemek yoluyla siyasi bir görüşün dayatılmaya çalışılması Uluslararası Adalet Divanı’nın hükmüne aykırıdır ve adı ekonomik terörizmdir”.

Welayet News  

Tags: 


Yeni yorum ekle