ABD IŞİD'in İntikamını Nuceba Hareketinden Almaya Çalışıyor

Per, 23/05/2019 - 11:42

Nuceba Hareketi Siyasi Konseyi Başkanı, Arabistan yöneticilerinin bölge gelişmelerindeki olumsuz rollerini eleştirerek, Nuceba İslami Direniş Hareketi’nin Irak hükümetine halkın sorunlarının giderilmesi için “imar birliği” oluşturulması önerisinde bulunduğunu açıkladı.

Welayet News - Nuceba İslami Direniş Hareketi Siyasi Konseyi Başkanı, en-Nuceba televizyon kanalına verdiği röportajda, bu hareketin son duruşu ve yaklaşımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Hüccet’ül İslam Ali el-Esedi, Nuceba’nın Amerika’nın Ortadoğu’daki yenilgisindeki rolüne değinerek şunları söyledi: ‘Düşmanlar şimdi askeri savaşı medya savaşına çevirerek yöntem değiştirdiler ve Nuceba’yı terörist olarak adlandırarak IŞID’in yenilgisinin intikamını almaya çalışıyorlar.’

Ali Esedi, İran İslam Cumhuriyeti’nin tekfirci terörizme karşı mücadelede Irak halkına olan saygıdeğer yardımlarını takdir ederek, İran’ın siyasi sistemini güçlü ve sağlam olarak nitelendirdi ve bu ülkenin, Amerika’nın tehditleri ve Siyonist Rejimin ve Suudilerin savaş çıkarmak için yaptığı kötülüklerle sarsılmayacağını belirtti.

Nuceba İslami Direniş Hareketi Siyasi Konseyi Başkanı sözlerine şöyle devam etti: ‘Onlar 40 yıldır savaş ve yaptırımlarla İran’ı devirmeye çalışıyorlar ama her zaman başarısız oluyorlar. Askeri seçenek de onlara fayda sağlamayacak ve nihayetinde İslam Cumhuriyeti'nin güçlenmesi ve düşmanların zayıflaması ile son bulacaktır.’

El-Esedi aynı zamanda Suudi rejimini bölgedeki gelişmelerde olumsuz bir rol oynadığı için eleştirerek, “Amerika bu ineği sağdıktan sonra başını kesecektir” dedi.

Nuceba İslami Direniş Hareketi Siyasi Konseyi Başkanı röportajın başka bir bölümünde şu ifadelerde bulundu: ‘Irak meseleleri, Nuceba İslami Direnişi için büyük önem taşıyor ve bu hareket, siyasi aktivistlerin birçok talebine rağmen, hizmette bulunmayı ve yolsuzlukla mücadeleyi, seçim ve hizip rekabetlerine girmeye tercih ediyor.

Nuceba İslami Direnişi hükümete, halkın birçok sorununu çözmek adına “imar birliği” oluşturulması önerisinde bulunmuştur.’

Ali el-Esedi, Irak halkının geçim ve refahı ile ilgili memnuniyetsizliklerini dile getirerek, hükümet yetkililerini ve politikacıları, Irak’ın iyiliğini istemeyen Amerika'ya güvenmek ve ona dayanmak yerine, yolsuzluğu ve yoksulluğu gidermek üzerine yoğunlaşmaya çağırdı.

Nuceba İslami Direniş Hareketi Siyasi Konseyi Başkanı aynı zamanda bu hareketin eksiklikleri giderme ve Irak halkına daha fazla hizmet verme doğrultusunda hükümetle iletişim içerisinde olduğunu vurguladı.



Yeni yorum ekle