İran Ordu Komutanı: Batılılar bölgeyi terketmelidir / Ülkemizi mertçe savunmaya hazırız

Per, 23/05/2019 - 01:44

Bölgede huzur ve güven istediklerini belirten İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyit Abdurrahim Musevi, “Bölgede savaş ateşini yakmaktan yana bir eğilim içinde değiliz ama bu tavsiyemizi bazıları yanlış anlamasın, çünkü hiçbir ateşten bir korkumuz yoktur ve ateşten korkması gerekenler bir merminin sıkılmasıyla her şeyini kaybedecek olanlardır” dedi. 

Welayet News - İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyit Abdurrahim Musevi, bölge ve İran’la ilgili gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında, “Bölgede düşmanlarımızın durumunu ve  kendi durumumuzu görmemiz gerek. İran milleti karşı karşıya olduğu bütün zorluklara rağmen kendi ilkelerine ısrarla bağlı kalmış ve direniş seçeneğini önüne koymuştur” açıklamasında bulundu. 

İran Ordusu Genel Komutanı, bugün İran milletinin, düşmalarının gözünde bile  her zamankinden daha izzetli ve güçlü olduğunu vurguladı. 
Düşmanların görünürde yanyana durduklarını ancak kendi iç dünyalarında bir diğerinin kuyusunu kazma ve birbirlerini daha fazla soyma peşinde olduklarını söyleyen Tümgeneral Emir Musevi, “Kuşkunuz olmasın, eğer bir gün gerçek belgeler ortaya çıkar ve bilinirse bölgedeki birçok gelişmenin bunların eliyle şekillendiğini göreceksiniz” dedi. 
İranlı askeri yetkili, “Eğer belgeler gün yüzüne çıkarsa Suudilerin Birleşik Arap Emirlikleri’nin kendilerine gerektiği şekilde pas vermemiş diye onların kulağını çektiğini göreceksiniz” diye anımsattı.    

Irak ve Bağdat’ta yaşanan gelişmelerin Suudilerin işi olduğunu belirten Tümgeneral Musevi, “Eğer bu belgeler ortaya çıkarsa ve bunlar (Bazı Arap ülkeleri) daha iyi sağılmıyor diye onları daha fazla korkutmak için bu ateşlerin bizzat Amerikalılar tarafından yakıldığını görürseniniz asla şaşırmayın” ifadesini kullandı. 
İranlı Komutan, “Bugün Amerikalıların bölgeye gelmesiyle eşzamanlı olarak bu gelişmeler yaşanıyorsa, ‘sizleri korumak için sizin bizim gibi bir zorbaya ihtiyacınız var, dolyasıyla parasını ödemelisiniz’ sözünü söylmek istedikleri için yaşandığını” vurguladı. 

Bazı Arap ülkelerine de  seslenen Tümgeneral Musevi, “İran’ı örnek alın, kölelik yapmayı bırakın ve izzet yolunu, efendi olma yolunu seçin” tavsiyesinde bulundu. 
Bölge güvenliğinin ancak bölge ülkelerinin eliyle sağlanacağının altını çizen Tümgeneral Musevi, “Batılılar bölgeden gitmelidir. 40 yıldır ülkülerimizi, millet ve ülkemizi, namusumuzu savunduk ve her türden mütevavize karşı yine güçlü bir şekilde savunacağız” dedi. 

Bölgede huzur ve güven istediklerini belirten İran Ordusu Genel Komutanı, “Bölgede savaş ateşini yakmaktan yana bir eğilim içinde değiliz ama bu tavsiyemizi bazıları yanlış anlamasın, çünkü hiçbir ateşten bir korkumuz yoktur ve ateşten korkması gerekenler ilk kıvılcımla birlikte her şeyini kaybedecek olanlardır” dedi.

 Tümgeneral Musevi, “Biz savaş yanlısı olmadık ve değiliz ve hiçbir savaşın başlatıcısı da olmayacağız ama savunmak için merttçe durmaya devam edeceğiz” diye kaydetti. 
İranlı askeri yetkili, “Umarız bölge ülkeleri ve liderleri bu mesajı doğru almışlardır. Göründüğü kadarıyla küresel istikbarın büyük ölçüde bu mesajların bazılarının farkına vardığı anlaşıyor” hatırlatmasında bulundu. 

Welayet News

Tags: 


Yeni yorum ekle