ABD'den Suriye'ye Yönelik Saldırı İçin Yeni Senaryo

Çar, 22/05/2019 - 16:51

ABD dışişleri bakanlığı dün yayınladığı bildiride, yeniden Suriye yönetimini kitle imha silahları kullanmakla suçladı.

Welayet News - İRNA'nın haberine göre, bildiride, Suriye devletinin 19 mayıs tarihinde Lazkiye'de kitle imha silahları kullandığı iddiasına yer verildi.
Amerikan dışişleri bakanlığı, Amerika ve müttefiklerinin kitle imha silahlarının kullanılmasına karşı misillemede bulunacağını bildirerek Suriye'ye karşı bir saldırı bahanesinin de haberini verdi.

Amerika böyle bir iddiada bulunması Suriye'nin geçen pazar günü bu tür silahları kullandığını yalanması ve Suriye'nin elinde kitle imha silahlarının bulunmamasını açıklamasının ardından geliyor.

Bilindiği gibi Amerika daha önce de benzeri suçlamalar ve asılsız iddialarda bulunarak Suriye'ye yönelik askeri saldırılarda bulunmuştu. 

Bu arada Suriye'de Güvenlik birimleri Şam ve Dera kırsallarında radikal terör yuvalarında bir kısmı Türkiye ve ABD menşeli büyük miktarda silah ve mühimmat ele geçirdiler.

SANA muhabiri; söz konusu arama tarama operasyonları sırasında radikal teröristlerin yok olmadan önce sakladıkları büyük miktarda silah ve mühimmat bulunduğunu aktardı. Ele geçirilen silahlar üzerinde farklı tür roketler ve ağır silahların bulunduğuna dikkat çeken muhabir; silahların bir kısmının Türkiye ve ABD menşeli olduğuna vurgu yaptı.



Yeni yorum ekle