CIA eski Başkanı: İran Amerika'ya karşı teslim olmaz

Çar, 22/05/2019 - 15:12

Amerika merkezi casusluk örgütü CIA’nin eski Başkanı John Brennan, temsilciler meclisinin demokrat temsilcileri ile görüşmesinde, İran İslam Cumhuriyeti Amerika devletinin isteklerine teslim olmayacağını belirtti.

Welayet News - Salı günü gerçekleşen görüşmede CIA eski Başkanı Brennan, İran yönetimi her türlü münakaşadan kaçındığını, fakat İranlı yetkililer hiç bir zaman ABD Başkanı Trump’ın istekleri karşısında teslim olmayacaklarını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı eski Yardımcısı Wendy Sherman da oturumda demokratları bölgede İran İslam Cumhuriyeti ile sürtüşmeleri sürdürme konusunda uyardı.

Amerika’nın Savunma eski Bakanı James Mattis de Salı günü Sky News kanalına bölgede son durum hakkında yaptığı açıklamada Amerika yönetimi İran ile nükleer anlaşmanın bazı maddelerini düzeltmek istediğini belirtti. Mattis, ABD Başkanı Trump bölgedeki dost ülkelerin işbirliği ile bölgede askeri varlığını takviye etmeye ve böylece sorunları çözmeye ve Tahran ile yeni bir anlaşmaya varmaya karar verdiğini ileri sürdü.

Amerikalı eski Bakan, beyaz sarayın askeri hareketliliği savaş başlatmak için değil, sadece güvenliği temin etmeye yönelik olduğunu da iddia etti.

Amerika Başkanı Donald Trump geçen Pazartesi İran’a yönelik yaygaralarının devamında bir kez daha İran’ı savaş ve yok etmekle suçladı.

İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri ise Amerika’nın her türlü askeri hareketine ve tehdidine uygun tepkiyi vereceklerini belirtiyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle