Suriye'nin Durumu Savaş Başlamadan Önceki Durumundan Daha İyidir

Çar, 22/05/2019 - 10:40

Suriye Cumhurbaşkanı, Terörizm ve Aşırılıkla Mücadelede Şam Uluslararası İslam Merkezi'nde düzenlenen merasimin açılışını gerçekleştirdi. 

Welayet News - Sana haber ajansının bildirdiğine göre, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Şam alimleri topluluğu ile birlikte bir törenle Vakıflar Bakanlığı'na bağlı "Terörizm ve Aşırılıkla Mücadelede Şam Uluslararası İslam Merkezi" nin açılışını gerçekleştirdi. 

Beşar Esad, Şam alimler birliğinde şu açıklamalarda bulundu: "Tüm Suriye halkı tüm kararlılıkla aşırılıkçılıkla mücadele ediyor ve ordu aşırılıkçılığın kalbinden çıkmış terörizmle mücadele ediyor ve ulema da terör üreticisi olarak bu aşırılıkçılıkla mücadele başlatıyor." 

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad; "Aşırılıkçılık dinin ortaya çıkardığı bir şey değil, sosyal bir üretimdir. Sosyal türün yanı sıra çeşitli siyasi, etnik ve ideolojik türleri de vardır. Dini aşırılıkçılık, eylül olaylarından sonra bizim hayatımıza da giren aşırılıkçılık türlerinden biridir ve vahabilik de bu tür aşırılıkçılığın gelişmesinde katkıda bulunuyor." diye belirtti.

Beşar Esad; "Din bir zaruret olduğu için ahlak da zaruridir, bu nedenle toplumdaki ahlakın dini faaliyetlerle birlikte sosyal hizmet ile de güçlendirilmesi gerekir." dedi. 

Suriye Cumhurbaşkanı, Ramazan ayının işlerde tembellik etmenin, kısaltmanın ve geciktirmenin ayı olmadığının; bilakis bu merkezin açılması ve faaliyetlerinin başlamasının, faziletle dolu olan bu ayın çalışma ve başarıları gerçekleştirme ayı olduğunu beyan ettiğini dile getirdi.

Beşar Esad; "Benden, ruhanilerin toplantısına katılmamı ve onlarla aşırılıkçılık ve terörizmle nasıl mücadele edecekleri hakkında konuşmamı beklemeyin. Siz bunu yıllar önce başlattınız ve tüm Suriye halkı terörizm ve aşırılıkçılıkla mücadele ediyor." dedi. 

Beşar Esad, Müslüman Kardeşler birliğine de şiddetli eleştirilerde bulundu ve bu konuda şu açıklamalarda bulundu: "Müslüman Kardeşler, şiddet kavramını dine sokarak İslami ahlakın sınırlarından dışarı çıktılar ve onun tanımını değiştirerek tahrif ettiler. Müslüman Kardeşler'in düşüncesi ile Vahabizmin geriye dönük düşüncesi arasında açık bir ilişki vardır."

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad konuşmasının bu kısmını önemle vurgulayarak; "Suriye'nin 9 yıl terörizm ve aşırılıkçılık ile savaşından sonra ne durumda olduğunu Suriye halkına açıklanmalıdır. Ben bu konuda, Suriye toplumunun durumunun sadece savaşın başlangıcından daha iyi olmadığını, aynı zamanda savaşın başlamasından önceki durumundan dahi daha iyi olduğunu söylüyorum. Savaş bize acı ve şok edici bir ders verdi ve bir kez daha bu savaşa yol açan tüm parametreleri inceledik ve değerlendirdik." dedi.

Beşar Esad son olarak şunun altını çizdi; "Bu savaşın dış kaynaklı bir savaş olduğu doğrudur; lakin savaşın unsurları içtendi."

Tags: 


Yeni yorum ekle