Haftar Türkiye gemilerini batırmakla tehdit etti

Sa, 21/05/2019 - 23:36

Libya milli ordusu adlı askeri gücün komutanı General Halife Haftar birliklerine Libya’nın Batı kıyılarına yaklaşan Türkiye bandıralı gemileri hedef alma talimatı verdi.

Welayet News - Şarku'l Avsat gazetesinde çıkan habere göre Libya milli ordusu adlı askeri gücün komutanı General Halife Haftar, Trablus’u savunan milli vefak hükümetine bağlı birliklere silah ulaştırılmasını engellemek üzere komutası altında bulunan deniz kuvvetlerine, çevre limanlarının karasularını şiddetle gözetim altında tutmaları talimatı verdi.

Haftar’ın bu tehdidi, Türkiye'nin geçen Cumartesi günü Trablus kıyılarında silah dolu bir geminin yükünü boşattığı bir sırada gündeme geldi. Faiz Sarac hükümeti sözcüsü da söz konusu silahların Trablus’a ulaştığını doğruladı.

General Halife Haftar’ı destekleyen ve Tobruk’ta faaliyet yürüten hükümete bağlı parlamento da Pazar günü yayımladığı bildiride Türkiye ve Katar’ı Trablus’ta El-Kaide ve IŞİD terör örgütlerini desteklemekle suçlayarak, BM güvenlik konseyinden Türkiye yönetimini Libya’ya silah ambargo kararını ihlal ettiği gerekçesi ile cezalandırmasını istedi.

Bu arada Trablus’un güneyinde Pazartesi gününden itibaren kırılgan bir ateşkes sağlandığı, kentin güneydoğusunda yer yer çatışmalar yaşandığı belirtiliyor.

General Halife Haftar 4 Nisan 2019’da Trablus’u ele geçirmek üzere bu kente doğru ilerlemeye başladı, ancak bu harekatın başlamasının üzerinden iki ay geçtiği bir sırada Faez Sarac’ın başında bulunduğu milli vefak hükümetine bağlı güçlerin direnişi yüzünden Trablus’un içine giremediği anlaşılıyor.



Yeni yorum ekle