Trump İran Konusunda Geri Adım Attı

Sa, 21/05/2019 - 10:53

Amerikan başkanı Trump, İran aleyhindeki düşmanca açıklamalarından geri adım atarken dün gece twitterden yaptığı açıklamada, 'biz telefonun yanına oturmuşuz, ama İran tarafından bizimle irtibata geçme konusunda hiç bir sonuç olmadı' dedi.

Welayet News - İRNA'nın haberine göre, Trump, dün yaptığı açıklamada, bazı ABD medya kuruluşlarının aksine 'Biz İran'la müzakereden yanayız ama şu ana kadar her hangi bir cevap almadık' dedi.

Amerikan başkanı, Amerika'nın son iki yılda  İran aleyhindeki düşmanca girişimlerine değinmeksizin ve de kamuoyunu kandırmaya yönelik açıklamasında,  'İran halkının yaptırımlardan dolayı çektiği sıkıntılardan kaygı duyduklarını' iddia etti.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı iktidara gelir gelmez İran aleyhinde düşmanlıklarını gizlemeden açık bir şekilde yürürlüğe geçirmiş ve bu doğrultuda 8 mayıs tarihinde nükleer anlaşmadan çıktığını ve İran'a iki aşamalı yaptırımların yürürlüğe geçirileceğini bildirmiş ve geçtiğimiz haftalarda da İran devrim muhafızları ordusunun 'Amerika'nın terör listesine almış' ve İran'ın petrol satışına engel olmak için 8 ülkeye tanıdığı muafiyeti kaldırmış ve Fars Körfezi'ne uçak gemisini göndermiş ve bölgede gerginliği arttırmıştır. 

Bu arada uzmanlar ise İran'ın kararlı tutumunun Trump'ın geri adım atmasına neden olduğunu ve Trump'ın bir taraftan İran'ı tehdit ettiğini sonra da geri adım attığını zira Amerika'nın da İran'la bir savaşa girmesi durumunda  sonu belli olmayan ve telafisi mümkün olmayacak ağır bedel ödeyeceğini bildirmekteler.



Yeni yorum ekle