Uluslararası Af Örgütü: İsrail Despot Sistemlere Silah ve Casusluk Araçları Satıyor

Pt, 20/05/2019 - 08:21

Uluslararası Af Örgütü, İsrail’in dünyadaki despot sistemlere silah ve casusluk araçları sattığını ortaya çıkardı.

Welayet News - Uluslararası Af Örgütü, yayınladığı bir raporda, "İsrail, dünyadaki despot sistemlere, silah ve casusluk araçları satıyor ve bu despot sistemler de bu silahları cinayet, baskı ve zulüm yapmak için kullanıyor." açıklamalarında bulundu.

Bu uluslararası kurum İsrail hükümetinden, Knesset ve İsrail Savaş Bakanlığı'ndan, silah ihracatı konusunda daha ciddi kontroller yapmalarını ve bu konuda açık kanunlar koymalarını istedi.

Uluslararası Af Örgütü'nün raporu, İsrail silahlarının geçtiğimiz yirmi yılda insan haklarını ihlal eden sekiz ülkeye ihracatını gösteren belgeleri ve kanıtları içeriyor. Bu ülkeler arasında casus kampları ve İsrail Pegasus sistemi ile muhaliflere kovuşturma yapan Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Sudan, Myanmar, Filipinler, Kamerun, Azerbaycan, Sri Lanka ve Meksika yer alıyor. 

Uluslararası Af Örgütü bu raporda, İsrail Savaş Bakanlığı'nın verilerine değil, resmi tüzel kişilik raporlarına güvendi. 

Raporda belirtildiğine göre, Güvenlik Konseyi’nin kararına göre Güney Sudan’a silah satma yasağına rağmen, bu ülkenin ordusunda İsrail yapımı silahlar var. Siyonist Savaş Bakanlığı'ndaki ihracat bölümü bu ülkelere silah satıldığını kabul etti.

İsrailli bir yazar ve analist olan Yossi Melman, "İsrail silah satışlarıyla büyük karlar elde etmeyi ve üçüncü dünya ülkeleriyle diplomatik ilişkiler kurmayı hedefliyor." açıklamasında bulundu. 

Tags: 


Yeni yorum ekle