Yemen Sağlık Bakanlığı: Tıbbi Ekipmanların %90'nından Fazlası Kullanılamaz Halde

Pt, 20/05/2019 - 08:11

Yemen Sağlık Bakanlığı, Suudi koalisyonunun Yemen'e karşı uzun süredir devam eden saldırıları ve ablukası nedeniyle, Yemen'deki hastaneler ve tıp merkezlerindeki tıbbi ekipmanların yüzde 90'ından fazlasının kullanılamaz halde olduğunu açıkladı.

Welayet News - Yemen Sağlık Bakanlığı yayınladığı bir bildiride, ülkedeki hastaneler ve sağlık merkezlerindeki cihazların yaklaşık yüzde 92 ile 95'inin hizmet vermeyecek durumda olduğunu veya son kullanma tarihlerinin sona erdiğini aktardı.

Yemen Sağlık Bakanlığı, Suudi koalisyonunun başkent Sana'a ve diğer eyaletlerdeki saldırılarının ülkedeki sağlık durumunun kötüleşmesinde rolü olduğunu vurguladı.

Ensarullah Hareketi Sözcüsü ve Sana'a Ulusal Kurtuluş Hükümeti Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Abdusselam daha önce, Birleşmiş Milletler'in bazı ülkelerin mütecaviz Suudi koalisyonu saldırında yaralananları tedavi etme teklifini reddettiğini açıklamıştı.

Abdusselam, bu ülkelerin Birleşmiş Milletler'den, mütecaviz Suudi koalisyonu saldırılarında yaralananların tedavisi konusunda gerekli adımları attığını ve bu konuda herhangi bir yardıma ihtiyaç olmadığını belirten bir cevap aldıklarını hatırlattı.

Öte yandan, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sağlık Bakanı Taha Ahmet el-Mütevekkil el-Meyadin televizyon kanalıyla yaptığı röportajda, uluslararası kurumların Yemen halkının tıbbi ilaç ve ekipman ihtiyaçlarını karşılama konusundaki düşük çabalarına işaret etti.



Yeni yorum ekle